Žiedinių kopūstų karis su anakardėmis, žirneliais ir kokosų pienu
Šaltinis: M. Sodha. „Made in India: Recipes from an Indian Family Kitchen“. Mano pakeitimai: naudojau šaldytų žirnelių ir morkų mišinį (mat tik tokio radau parduotuvėje), anakardes kepinau sausai.
Servings Prep Time
4porcijos 10min
Cook Time
40min
Servings Prep Time
4porcijos 10min
Cook Time
40min
Instructions
  1. Imbierą nulupkite. Jį, česnaką ir žalią aitriąją papriką sukapokite (jei norite aštresnio troškinio, palikite sėklytes). Suberkite visus tris ingredientus į grūstuvėlę, įberkite žiupsnį druskos ir trinkite, kol gausite vientisą pastą.
  2. Svogūnus nulupkite ir smulkiai skapokite. Didelėje keptuvėje su dangčiu įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus ir kepinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol jie taps auksiniai ir ims vos ruduoti. Sudėkite imbiero, česnako ir aitriosios paprikos pastą. Nuolat maišydami kepinkite 3-4 minutes. Sudėkite pomidorų pastą, maltą kalendrą, kuminą, maltą aitriąją papriką ir 1 1/4 arb. š. druskos. Gerai išmaišykite.
  3. Žiedinį kopūstą sulaužykite žiedynais. Suberkite juos į keptuvę ir išmaišykite, kad visi gabalėliai pasidengtų prieskoniais. Supilkite kokosų pieną ir užvirkite. Uždenkite dangčiu ir kaitinkite 10-12 minučių.
  4. Kol žiedinis kopūstas troškinasi, pakepinkite anakardes sausoje keptuvėje, kol ims kvepėti. Palikite atvėsti.
  5. Kai žiedinis kopūstas bus minkštas, suberkite žirnelių ir morkų mišinį bei garam masalą. Išmaišykite ir kaitinkite dar 4-5 minutes. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite prieskoniais, druska ar kokosų pienu.
  6. Prieš pat tiekdami apibarstykite karį kepintais riešutais, sukapotais kalendros žalumynais bei įspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Tiekite su basmati ryžiais.