Still they don’t believe me? // Žiedinių kopūstų karis su anakardėmis, žirneliais ir kokosų pienu

„Ruduo – vienas iš keturių mėgstamiausių mano metų laikų“, – šįmet tariau sau, tariau žmonėms aplink. Ir tai visiška tiesa. Tokį apniukusį lietingą vėsų rudenį norisi pasilikti šiltuose namuose – kaip jokiu kitu metu. Būtent rudenį į virtuvę grįžta šiek tiek aštrumo (kurį dar tik mokausi mylėti), šiek tiek šiltesnių kraštų pažadų. Šį vegetarišką karį įkvėpė Meera Sodha knyga „Made in India“ – ji pasirinkta kaip šio mėnesio Food52 Cookbook Club knyga. Ir tai yra mano pirmojo snieguoto vakaro vakarienė.

Beje, šis receptas klubiečių buvo išrinktas vienu iš mėgstamiausių! Jis išties greitas, paprastas, ribotai aštrus, labai comforting. Meluočiau sakydama, kad man tai Pats Pačiausias iš visų mėgintų indiškos virtuvės patiekalų; bet galbūt dėl to, kad būtent tai buvo pirmoji etninė virtuvė, su kuria susipažinau – tad čia išties yra su kuo varžytis dėl pirmos vietos. O jei dar pridėtume tas visas nostalgijas (kur bevalgyčiau falafelius, tie pirmieji iš Stokholmo, valgyti dvyliktoj klasėj, vis dar nepralenkiami. Nors L’As du Falafel arti!) – turim ir išvis rimtą motyvų sumuštinį. Kad ir kaip būtų, šią knygą atradusi džiaugiuosi — netgi tiek, kad žvalgausi jau ir į Fresh India.


Muzikiniai kontekstai.

Spausdinti
Žiedinių kopūstų karis su anakardėmis, žirneliais ir kokosų pienu
Šaltinis: M. Sodha. "Made in India: Recipes from an Indian Family Kitchen". Mano pakeitimai: naudojau šaldytų žirnelių ir morkų mišinį (mat tik tokio radau parduotuvėje), anakardes kepinau sausai.
Žiedinių kopūstų karis su anakardėmis, žirneliais ir kokosų pienu
Prep Time 10 min
Cook Time 40 min
Servings
porcijos
Prep Time 10 min
Cook Time 40 min
Servings
porcijos
Žiedinių kopūstų karis su anakardėmis, žirneliais ir kokosų pienu
Instructions
  1. Imbierą nulupkite. Jį, česnaką ir žalią aitriąją papriką sukapokite (jei norite aštresnio troškinio, palikite sėklytes). Suberkite visus tris ingredientus į grūstuvėlę, įberkite žiupsnį druskos ir trinkite, kol gausite vientisą pastą.
  2. Svogūnus nulupkite ir smulkiai skapokite. Didelėje keptuvėje su dangčiu įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus ir kepinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol jie taps auksiniai ir ims vos ruduoti. Sudėkite imbiero, česnako ir aitriosios paprikos pastą. Nuolat maišydami kepinkite 3-4 minutes. Sudėkite pomidorų pastą, maltą kalendrą, kuminą, maltą aitriąją papriką ir 1 1/4 arb. š. druskos. Gerai išmaišykite.
  3. Žiedinį kopūstą sulaužykite žiedynais. Suberkite juos į keptuvę ir išmaišykite, kad visi gabalėliai pasidengtų prieskoniais. Supilkite kokosų pieną ir užvirkite. Uždenkite dangčiu ir kaitinkite 10-12 minučių.
  4. Kol žiedinis kopūstas troškinasi, pakepinkite anakardes sausoje keptuvėje, kol ims kvepėti. Palikite atvėsti.
  5. Kai žiedinis kopūstas bus minkštas, suberkite žirnelių ir morkų mišinį bei garam masalą. Išmaišykite ir kaitinkite dar 4-5 minutes. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite prieskoniais, druska ar kokosų pienu.
  6. Prieš pat tiekdami apibarstykite karį kepintais riešutais, sukapotais kalendros žalumynais bei įspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Tiekite su basmati ryžiais.
Share this Recipe


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *