Saulėgrąžų rutulėliai su kokosu
Originalus receptas – iš Tone It Up. Mano pakeitimai: keičiau riešutų sviestą, rinkausi beskonius baltymų miltelius, naudojau daugiau datulių (jas keičiau džiovintomis) ir praleidau klevų sirupą.

Servings
12rutuliukų

Servings
12rutuliukų

Ingredients

Instructions
  1. Datules užpilkite karštu vandeniu ir palikite pabrinkti.

  2. Maisto smulkintuvu sumalkite datules su šiek tiek likusio skysčio iki vientisos masės (ji turėtų priminti tirštą karamelę). Palikite masę smulkintuvo inde.

  3. Kokoso drožles pakepinkite sausoje keptuvėje, kol ims kvepėti ir įgaus rusvą atspalvį.

  4. Į smulkintuvo indą sudėkite visus likusius ingredientus ir malkite, kol tolygiai išsimaišys.

  5. Iš masės suformuokite norimo dydžio rutuliukus. Jei norite, galite juos apvolioti kokoso drožlėse (taip jie nelips prie rankų ir bus patogesni transportuoti).

  6. Paruoštus rutuliukus laikykite šaltai ir suvartokite per savaitę.

Recipe Notes

Paruoštus rutuliukus laikykite šaltai ir suvartokite per savaitę.

Jei norite saldesnių rutulėlių, naudokite baltymų miltelius su skoniu – pvz., vanilės. Be to, taip kassyk galite pasigaminti vis kitokio skonio užkandžių.

Jei nenorite naudoti baltymų miltelių, juos galite pakeisti maltais riešutais ar sėklomis, tik tada gali reikti keisti skysčio kiekį.