Prieš keletą savaičių buvau pradėjusi įrašą apie sinchronizacijas, apie Sprendimus – tiek išieškotus, tiek lengvus. Ir dabar žvelgiu atgal į tą pusę mėnesio amerikietiškais kalneliais ir kinkuoju galva — būta intensyvaus meto. Šiandien kvėpuoju kitaip, ir tas įrašas — ctrl + a — backspace.
Dabar jau galėčiau drąsiau šnekėti apie duris, kurias uždarom patys, prieš tai plačiai atlapoję langus (ką čia langus — visas verandos duris nuo žemės lig lubų). Apie augimą, apie liūdesį (nes tuoj tuoj atsisveikint) ir džiaugsmą (nes tuoj tuoj pasisveikint), apie nuostabos kupinas akis, dėkingumo užpiltas širdis.
Galėčiau — bet už keleto valandų nosimi aukštyn kilsiu virš Europos, porą valandų nosį laikysiu įbedusi į skaityklę, o tada mano kojos mirks turkio spalvos Viduržemyje. Savaitė sūrio, pamirštų gramatikos taisyklių ir nebeieškomų atsakymų — jūra ar kalnai? Šios atostogos užklupo mane netikėtai, ir tai visai smagu.
Indrė man vis papasakoja apie maistingus užkandžius, kuriuos išmėgina. O šiuos ypač rekomendavo!
Ingredientus keičiau pagal spintelių turinį ir saldumo polinkius — ir nuo šiol juos ypač rekomenduoju ir aš. Kai trečią-ketvirtą valandą popiet užsimanau ko nors skanaus arba kai pilvas ima apie save priminti likus nepadoriai trumpam laikui iki treniruotės, pora rutuliukų labai padeda. Beje – būtinai perskaitykite komentarus po receptu, kur dalinuosi šiokiom tokiom galimom variacijom.

Servings | rutuliukų |
- 1/2 st. džiovintų datulių
- 1/4 st. kokoso drožlių
- 1/4 st. saulėgrąžų sviesto
- 1/3 st. baltymų miltelių be papildomo skonio
- 3/4 st. maltų avižų
- žiupsnis druskos
Ingredients
| ![]() |
- Datules užpilkite karštu vandeniu ir palikite pabrinkti.
- Maisto smulkintuvu sumalkite datules su šiek tiek likusio skysčio iki vientisos masės (ji turėtų priminti tirštą karamelę). Palikite masę smulkintuvo inde.
- Kokoso drožles pakepinkite sausoje keptuvėje, kol ims kvepėti ir įgaus rusvą atspalvį.
- Į smulkintuvo indą sudėkite visus likusius ingredientus ir malkite, kol tolygiai išsimaišys.
- Iš masės suformuokite norimo dydžio rutuliukus. Jei norite, galite juos apvolioti kokoso drožlėse (taip jie nelips prie rankų ir bus patogesni transportuoti).
- Paruoštus rutuliukus laikykite šaltai ir suvartokite per savaitę.
Paruoštus rutuliukus laikykite šaltai ir suvartokite per savaitę.
Jei norite saldesnių rutulėlių, naudokite baltymų miltelius su skoniu - pvz., vanilės. Be to, taip kassyk galite pasigaminti vis kitokio skonio užkandžių.
Jei nenorite naudoti baltymų miltelių, juos galite pakeisti maltais riešutais ar sėklomis, tik tada gali reikti keisti skysčio kiekį.