Who to be and how to be and what to wear and who to know //Saulėgrąžų rutulėliai su kokosu

Prieš keletą savaičių buvau pradėjusi įrašą apie sinchronizacijas, apie Sprendimus – tiek išieškotus, tiek lengvus. Ir dabar žvelgiu atgal į tą pusę mėnesio amerikietiškais kalneliais ir kinkuoju galva — būta intensyvaus meto. Šiandien kvėpuoju kitaip, ir tas įrašas — ctrl + a — backspace.

Dabar jau galėčiau drąsiau šnekėti apie duris, kurias uždarom patys, prieš tai plačiai atlapoję langus (ką čia langus — visas verandos duris nuo žemės lig lubų). Apie augimą, apie liūdesį (nes tuoj tuoj atsisveikint) ir džiaugsmą (nes tuoj tuoj pasisveikint), apie nuostabos kupinas akis, dėkingumo užpiltas širdis.

Galėčiau — bet už keleto valandų nosimi aukštyn kilsiu virš Europos, porą valandų nosį laikysiu įbedusi į skaityklę, o tada mano kojos mirks turkio spalvos Viduržemyje. Savaitė sūrio, pamirštų gramatikos taisyklių ir nebeieškomų atsakymų — jūra ar kalnai? Šios atostogos užklupo mane netikėtai, ir tai visai smagu.


Indrė man vis papasakoja apie maistingus užkandžius, kuriuos išmėgina. O šiuos ypač rekomendavo!

Ingredientus keičiau pagal spintelių turinį ir saldumo polinkius — ir nuo šiol juos ypač rekomenduoju ir aš. Kai trečią-ketvirtą valandą popiet užsimanau ko nors skanaus arba kai pilvas ima apie save priminti likus nepadoriai trumpam laikui iki treniruotės, pora rutuliukų labai padeda. Beje – būtinai perskaitykite komentarus po receptu, kur dalinuosi šiokiom tokiom galimom variacijom.


Muzikiniai kontekstai.

Spausdinti
Saulėgrąžų rutulėliai su kokosu
Originalus receptas - iš Tone It Up. Mano pakeitimai: keičiau riešutų sviestą, rinkausi beskonius baltymų miltelius, naudojau daugiau datulių (jas keičiau džiovintomis) ir praleidau klevų sirupą.
Saulėgrąžų rutulėliai su kokosu
Servings
rutuliukų
Ingredients
Servings
rutuliukų
Ingredients
Saulėgrąžų rutulėliai su kokosu
Instructions
  1. Datules užpilkite karštu vandeniu ir palikite pabrinkti.
  2. Maisto smulkintuvu sumalkite datules su šiek tiek likusio skysčio iki vientisos masės (ji turėtų priminti tirštą karamelę). Palikite masę smulkintuvo inde.
  3. Kokoso drožles pakepinkite sausoje keptuvėje, kol ims kvepėti ir įgaus rusvą atspalvį.
  4. Į smulkintuvo indą sudėkite visus likusius ingredientus ir malkite, kol tolygiai išsimaišys.
  5. Iš masės suformuokite norimo dydžio rutuliukus. Jei norite, galite juos apvolioti kokoso drožlėse (taip jie nelips prie rankų ir bus patogesni transportuoti).
  6. Paruoštus rutuliukus laikykite šaltai ir suvartokite per savaitę.
Recipe Notes

Paruoštus rutuliukus laikykite šaltai ir suvartokite per savaitę.

Jei norite saldesnių rutulėlių, naudokite baltymų miltelius su skoniu - pvz., vanilės. Be to, taip kassyk galite pasigaminti vis kitokio skonio užkandžių.

Jei nenorite naudoti baltymų miltelių, juos galite pakeisti maltais riešutais ar sėklomis, tik tada gali reikti keisti skysčio kiekį.

Share this Recipe

Related Posts

Silva Rerum // Morkų tortas

Šiandien paskutinė vasaros diena. Dar gaudom vėją prie jūros, kadangi Vasara šiemet gudri ir baigiasi penktadienį, taip padovanodama visiems mokinukams papildomą savaitgalį. Bet, nors pirštukai dar beria smėlį, mintys vis dažniau užklysta į mokyklos suolą. Toks ypatingas laikas. Vaikai svajoja apie išsiilgtus draugus ir ką […]

Idziemy dalej a w oddali // Trupininis pyragas su obuoliais ir maskarpone

~ Dienoraštis, 2017.09.23 ~ Šie metai man gausūs –gausūs naujų kraštų, simpatijų, atradimų, pokyčių; apkalbėtų ir dar ne. „Kodėl Varšuva?“- manęs klausia. Gi atsakymas paprastas kaip obuolių pyragas iš stiklinės-miltų-stiklinės-cukraus: patogūs bilietai – teisingom dienom už šyptelt priverčiančią kainą. Tačiau kai manęs mieste vaikinas su […]



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *