Voveraičių ir cukinijų troškinys

Prisipažinsiu, nemėgstu grybauti. Galiu, jei labai reikia dėl kompanijos, bet pati niekada nesiveržiu į mišką. O grybus mėgstu labai! Mano laimei, tėvai dažnai palepina mano šeimą miško gėrybėmis – tiek grybais, tiek uogomis. Na ir daržovių visokių man užaugina. Žinau, esu labai lepinama:) Ir galiu lepinti savo šeimą.

Mėgstu paprastus receptus iš vos kelių ingredientų. Patinka ir sudėtingi, kai norisi iššūkių ar įmantresnių skonių. Bet kasdien norisi „greitai, skaniai, paprastai, be bulvių, be ryžių ir be duonos“, ypač vasarą. O dabar kaip tik daugybė cukinijų mamos darže priaugo, tai tenka pasukti galvą, kaip jas įvairiau paruošti. Tad štai, prašau: viskas taip, kaip man norisi. Skanaus!

 

Spausdinti
Voveraitės su cukinijomis
Instructions
  1. Svogūnus ir česnakus susmulkinkite ir pakepinkite įkaitusiame aliejuje.
  2. Sudėkite kruopščiai nuvalytas ir pasmulkintas voveraites, kepkite apie 10 min ant vidutinės kaitros.
  3. Sudėkite plonais skritulėliais pjaustytas cukinijas, pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite dar 10 minučių.
Recipe Notes

Voveraites geriausia nuvalyti šepetėliu, o ne plauti - jos lyg kempinės sugeria vandenį. Visgi, jei voveraitės pirktinės, plaukite jas kuo trumpiau po šaltu tekančiu vandeniu.

Taip pat man skaniau, kai voveraitės ne pjaustytos, o plėšytos.

Share this Recipe


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *