Vaikai, kaip visada, paskutinį vakarą prieš Užgavėnes, apkabinant juos prieš miegą, praneš, kad reikia turėti kaukę ar būti apsirengus čigonu ar dar kokiu velniu. Mamos žino, apie ką aš čia. Bet kol kas dar nesuku dėl to galvos. O va naujų blynų receptą jau išbandžiau. Šįkart su kokosų miltais.
Kokosų miltai gaminami iš sudžiovinto kokosų riešutų minkštimo. Jie itin smulkūs ir saldoki. Ir juos su skysčiais reikia maišyti visai kitokia proporcija nei kvietinius miltus. Kažkada seniai skaičiau, kad keičiant kvietinius miltus kokosiniais reikėtų imti tik 1/4 kvietinių miltų kiekio.
Šie kokosiniai blyneliai man ypač patiko, nes neturėdama specialios keptuvės galėjau iškepti apskritimo formos blynelius. Jie sotūs ir gardūs net ir šalti.

Servings | porcijos |
- 6 kiaušiniai
- 6 valg.š. kokosų pieno arba kitkios rūšies pieno
- 2 arb.š. rudojo cukraus
- 1 žiupsnis druskos
- 1 arb.š. vanilės esencijos
- 6 valg.š. kokosų miltų
- 0,3 arb.š. kepimo miltelių
- 6 valg.š. kokosų aliejaus arba lydyto sviesto
- kokosų aliejaus kepimui
Ingredients
| ![]() |
- Išplakite kiaušinius, pieną, cukrų, druską ir vanilės esenciją.
- Nuolatos maišydami supilkite aliejų ar sviestą.
- Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite grietinės tirštumo tešlą. Priklausomai nuo kiaušinių dyžio gali tekti įberkite šiek tiek daugiau miltų.
- Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir formuokite nedidelius apvalius blynelius. Aš pyliau po valgomąjį šaukštą tešlos. Kuo didesni blynai, tuo sunkiau juos apversti.
- Tiekite su natūraliu jogurtu, uogomis ar vaisiais. Nuotraukose blyneliai patiekti su šaltyje džiovintų juodųjų serbentų milteliais.
Jei naudosite sviestą ir ne kokosų pieną, o mėgstate valgyti saldžiau, tai cukraus kiekį padidinkite iki 3 arb. š. arba blynelius tiekite su saldžiu jogurtu, medumi ar klevų sirupu.