Užgavėnės artėja. Kokosiniai blyneliai

Vaikai, kaip visada, paskutinį vakarą prieš Užgavėnes, apkabinant juos prieš miegą, praneš, kad reikia turėti kaukę ar būti apsirengus čigonu ar dar kokiu velniu. Mamos žino, apie ką aš čia. Bet kol kas dar nesuku dėl to galvos. O va naujų blynų receptą jau išbandžiau. Šįkart su kokosų miltais.

 

 

Kokosų miltai gaminami iš sudžiovinto kokosų riešutų minkštimo. Jie itin smulkūs ir saldoki. Ir juos su skysčiais reikia maišyti visai kitokia proporcija nei kvietinius miltus. Kažkada seniai skaičiau, kad keičiant kvietinius miltus kokosiniais reikėtų imti tik 1/4 kvietinių miltų kiekio.

Šie kokosiniai blyneliai man ypač patiko, nes neturėdama specialios keptuvės galėjau iškepti apskritimo formos blynelius. Jie sotūs ir gardūs net ir šalti.

 

Spausdinti
Kokosiniai blyneliai
Kokosiniai blyneliai
Servings
porcijos
Ingredients
Servings
porcijos
Ingredients
Kokosiniai blyneliai
Instructions
  1. Išplakite kiaušinius, pieną, cukrų, druską ir vanilės esenciją.
  2. Nuolatos maišydami supilkite aliejų ar sviestą.
  3. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite grietinės tirštumo tešlą. Priklausomai nuo kiaušinių dyžio gali tekti įberkite šiek tiek daugiau miltų.
  4. Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir formuokite nedidelius apvalius blynelius. Aš pyliau po valgomąjį šaukštą tešlos. Kuo didesni blynai, tuo sunkiau juos apversti.
  5. Tiekite su natūraliu jogurtu, uogomis ar vaisiais. Nuotraukose blyneliai patiekti su šaltyje džiovintų juodųjų serbentų milteliais.
Recipe Notes

Jei naudosite sviestą ir ne kokosų pieną, o mėgstate valgyti saldžiau, tai cukraus kiekį padidinkite iki 3 arb. š. arba blynelius tiekite su saldžiu jogurtu, medumi ar klevų sirupu.

Share this Recipe

 

 



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *