Šokoladinis apelsininis pyragas
Nigella Lawson receptas
Servings
12porcijų
Servings
12porcijų
Ingredients
Instructions
  1. Apelsinus nuplaukite ir nedideliame puode užpilkite šaltu vandeniu (nepjaustykite ir nelupkite). Užvirkite ir virkite ant mažos kaitros apie 2 valandas, kol apelsinai suminkštės.
  2. Vandenį nupilkite ir atvėsinkite apelsinus. Perpjaukite per pusę ir išrinkite sėklytes.
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, paruoškite 18cm dydžio kepimo formą: dugną išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite visą formą riebalais.
  4. Virtuviniame kombaine pasmulkinkite apelsinus su visomis odelėmis. Sudėkite visus likusius ingredientus – kiaušinius, migdolų miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius,sodą – ir įjunkite kombainą dar minutei. Naudokite peiliukus ir didžiausią kombaino greitį. Nebūtina viską labai susmulkinti, gali likti apelsino gabaliukų. Svarbu, kad viskas būtų gerai susimaišę.
  5. Supilkite į kepimo formą ir kepkite apie valandą. Įsitikinkite, kad pyragas iškepęs (tikrinkite mediniu pagaliuku ar peiliu), atvėsinkite ir išimkite iš kepimo formos.
  6. Valgykite vieną su arbata, su ledais, su šviežiais apelsinais. Puoškite apelsino žievelėmis, skiltelėmis, cukraus pudra ar kakava.
Recipe Notes

PYRAGO DYDIS/AUKŠTIS: man patinka aukšti pyragai ir tortai, bet iš nurodyto produktų kiekio galite išsikepti žemesnį pyragą 20 ar 22 cm skersmens formoje. 24 cm skersmens pyragas būtų jau labai plonas.

RIEŠUTAI: galite kepti pyragą ir su kitokių riešutų miltais, pavyzdžiui, lazdyno.

APELSINAI: galite keisti juos rūgštesne uogiene ar džemu. Vietoj virto apelsino naudokite 300g uogienės ir mažinkite cukraus kiekį. Labai skanu su raudonųjų serbentų drebučiais!