Kartais reikia save palepinti. Ir ne tik save, bet ir vaikus. Žinoma, lengviausia lepintis saldumynais, bet greita lengva ir šiek tiek prabangia sriuba galima pasilepinti ne ką prasčiau. Jokių ilgų istorijų, tiesiog, imam ir kartais nusiperkam krevečių žuvies parduotuvėje. O tuo pačiu dar pasikalbam apie Australiją, prisimenam vieną ar kitą gyvenimo ten momentą. Visada gera prisiminti, kad ten vaikai pamilo trintas kvapiųjų moliūgų sriubas, kad ten valgydavome daug šviežių krevečių. Ten nutiko daug visko gero ir nelabai, ten sutikome daug nuostabių žmonių. Kiekvienas sriubos šaukštas turi prasmę, į viršų pakelia kelerių metų senumo atminties klodus. O mes trise sėdime, valgome, kalbamės ir kuriame naujus ne prastesnius lietuviškus prisiminimus.

Servings | porcijos |
- 1 kvapusis moliūgas
- 1 žiupsnis druskos
- 1 žiupsnis grūstų juodųjų pipirų
- 1 žiupsnis prieskonių mišinio Harissa
- alyvuogių aliejus
- 300 g karališkų krevečių
- 1 žiupsnis druskos
- 1 žiupsnis juodųjų pipirų
- 1 žiupsnis prieskonių mišinio Harissa
- 3 šakelės krapų arba žiupsnis džiovintų krapų viršunėlių
- alyvuogių aliejus
Ingredients Moliūgų sriubai:
Krevetėms:
| ![]() |
- Orkaitę įkaitinkite iki 180C su vėjeliu. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir jį šiek tiek apšlakstykite aliejumi.
- Moliūgą nuplaukite ir nuskuskite daržovių skustuku. Perpjaukite jį išilgai per pusę ir išskobkite sėklalizdį. Moliūgą supjaustykite 0,5 cm storio riekelėmis, sudėkite jas į kepimo skardą ir apibarstykite prieskoniais. Apšlakstykite aliejumi.
- Kepkite orkaitės viršutinėje dalyje apie 20 minučių arba kol moliūgas taps minkštas.
- Iškepusį moliūgą sudėkite į puodą, užpilkite 1 stiklinę verdančio vandens ir sutrinkite rankine trintuve. Jei sriuba per tiršta, įpilkite dar vandens. Jei reikia, įdėkite dar prieskonių.
- Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį aliejaus ir sudėkite pusę krevečių. Apibarstykite druska, pipirais ir harissa. Pabaigoje krevetes apibarstykite krapais. Taip pat apkepkite likusias krevetes.
- Tiekitę sriubą su krevetėmis ir šaukštu grietinės arba tiršto natūralaus jogurto. Apšlakstykite aliejumi.