Medžiotojų troškinys
Servings
6porcijos
Servings
6porcijos
Instructions
  1. Pomidorus supjaustykite į 8 dalis, svogūnus – pusžiedžiais. Nuplaukite ir nusausinkite širdeles ir skrandelius, skrandelius pasmulkinkite kąsnio dydžio gabaliukais.
  2. Įkaitinkite keptuvę (arba troškintuvą) storu dugnu be riebalų. Suberkite pomidorus, ant jų – svogūnus ir troškinkite nemaišydami keletą minučių, kol išsiskirs pomidorų sultys.
  3. Įpilkite aliejų, sudėkite širdeles ir skrandelius. Pagardinkite druska ir pipirais ir troškinkite uždengę ant vidutinio kaitrumo liepsnos 30 minučių.
  4. Ant troškinio paskleiskite virtus grikius (nemaišykite). Į vidurį įspauskite sviesto gabalą, uždenkite ir troškinkite dar 15 minučių.
  5. Suberkite kapotas petražoles, išmaišykite ir iškart patiekite.
Recipe Notes

DARŽOVĖS: Nepagailėkite petražolių – jos labai paskanina patiekalą. Kaip žinia, dabar ne pats pomidorų metas, tad jei pomidorai labai rūgštūs, galite užberti ant jų šiek tiek cukraus. Taip pat galima naudoti ir konservuotus pomidorus. Tuomet pirmiausiai pakepkite svogūnus ant aliejaus, o pasmulkintus konservuotus pomidorus sudėkite kartu su širdelėmis ir skrandeliais.

SUBRODUKTAI: jei jau visiškai jų nevalgote, galite keisti bet kokiais kąsnio dydžio mėsos gabalėliais. Tik tuomet pagal mėsą koreguokite troškinimo laiką. Kalima naudoti ir kitų paukščių skrandelius bei širdeles, tik tuomet juos reikia pasmulkinti.

KRUOPOS: virtus grikius galite drąsiai keisti virtais ryžiais, perlinėmis kruopomis ar bolivine balanda. Tinka praktiškai bet kokios biriai išvirtos kruopos. Labai labai skanu su lęšiais!