The Gunslinger // Medžiotojų troškinys

Sausio pradžia visuomet toks keistas metas – prieš tai savaitę matėmės su mieliausiais žmonėmis, valgėme skaniausius valgius, dovanojome ir gavome dovanas, vienžo savaitė džiaugsmo širdžiai ir pilvui. Na ir štai sausis. Šventės baigėsi, visi skaniųjų silkių ir tortų likučiai suvalgyti, šaldytuve ir galvoje tuščia. Pats laikas iš spintelių traukti kruopas!

Aš pati, skirtingai nuo likusių šeimos narių, nesu didelė skrudintų grikių fanė. Bet labai mėgstu visokius subproduktus, širdeles ir skrandelius ypač. Tai šiuo patiekalu mes visi būname patenkinti:)
Jei atidžiai skaitote mūsų įrašus, tai matėte, kad mes su Asta norime padovanoti kruopų knygą – tereikia iki sausio 14 d. palikti komentarą apie savo mėgiamas kruopas po Astos įrašu apie kuskuso salotas arba po šiuo įrašu. Lietuviai labai taupūs komentarams, ypač teigiamiems, tad šansų laimėti knygą tikrai daug:)

Spausdinti
Medžiotojų troškinys
Instructions
  1. Pomidorus supjaustykite į 8 dalis, svogūnus - pusžiedžiais. Nuplaukite ir nusausinkite širdeles ir skrandelius, skrandelius pasmulkinkite kąsnio dydžio gabaliukais.
  2. Įkaitinkite keptuvę (arba troškintuvą) storu dugnu be riebalų. Suberkite pomidorus, ant jų - svogūnus ir troškinkite nemaišydami keletą minučių, kol išsiskirs pomidorų sultys.
  3. Įpilkite aliejų, sudėkite širdeles ir skrandelius. Pagardinkite druska ir pipirais ir troškinkite uždengę ant vidutinio kaitrumo liepsnos 30 minučių.
  4. Ant troškinio paskleiskite virtus grikius (nemaišykite). Į vidurį įspauskite sviesto gabalą, uždenkite ir troškinkite dar 15 minučių.
  5. Suberkite kapotas petražoles, išmaišykite ir iškart patiekite.
Recipe Notes

DARŽOVĖS: Nepagailėkite petražolių - jos labai paskanina patiekalą. Kaip žinia, dabar ne pats pomidorų metas, tad jei pomidorai labai rūgštūs, galite užberti ant jų šiek tiek cukraus. Taip pat galima naudoti ir konservuotus pomidorus. Tuomet pirmiausiai pakepkite svogūnus ant aliejaus, o pasmulkintus konservuotus pomidorus sudėkite kartu su širdelėmis ir skrandeliais.

SUBRODUKTAI: jei jau visiškai jų nevalgote, galite keisti bet kokiais kąsnio dydžio mėsos gabalėliais. Tik tuomet pagal mėsą koreguokite troškinimo laiką. Kalima naudoti ir kitų paukščių skrandelius bei širdeles, tik tuomet juos reikia pasmulkinti.

KRUOPOS: virtus grikius galite drąsiai keisti virtais ryžiais, perlinėmis kruopomis ar bolivine balanda. Tinka praktiškai bet kokios biriai išvirtos kruopos. Labai labai skanu su lęšiais!

Share this Recipe

Apie knygą iš pavadinimo: lietuviškai šios Styveno Kingo Knygos pavadinimas verčiamas „šaulys“. Suprantu, kad lietuviškai kitaip neišeina pasakyti, bet gunslinger yra daug daugiau nei vien šaulys. Dar viena rimta priežastis visuomet, kai tik tai įmanoma, skaityti knygas originalo kalba.

Tai pirmoji iš septynių „Tamsiojo bokšto“ serijos knygų. Man ši istorija pasakoja apie nuolatinį ilgesį, geresnio gyvenimo paieškas, apgaules, savęs pažinimą ir nuotykius. Daug veikėjų, daug pasaulių, reikia atidžiai juos visus sekti norint suprasti istoriją iki galo. Daug veiksmo, daugialypiai santykiai, kelios skirtingos realybės. Istorija taip susukta, kad momentais plojau rankomis rašytojo išradingumui:) Pavyzdžiui, yra ten toks smagus epizodinis veikėjas – rašytojas Styvenas Kingas. Daugelis dėl to Kingą kaltina narciziškumu, bet man tai kaip tik labai autoironiška ir šmaikštu.

Nuo pirmos iki paskutinės knygos išleidimo praėjo 22 metai, per kuriuos labai keitėsi ir pats rašytojas. Tad ir knygos netgi labai skiriasi, pavyzdžiui ketvirtoji yra smarkiai kitokia nei gan nuoseklios pirmos trys. Kai kurios knygos skaitosi sunkiau, bet labai rekomenduoju nenumesti knygos tais momentais. Net jei nesate Kingo ir fantasy gerbėjai, labai rekomenduoju ieškoti ir atrasti tamsųjį bokštą:)



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *