Tartas su špinatais
Pagrindo receptas – supaprastintas D. Lebovitz, įdaro – tolimas Smitten Kitchen pusbrolis.
    Servings
    3porcijos
    Servings
    3porcijos
    Ingredients
    Tešla
    Instructions
    Pagrindas
    1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros.
    2. Į karščiui atsparų dubenėlį sudėkite sviestą, aliejų, vandenį, druską. Ištirpdykite mikrobangų krosnelėje ar vandens vonelėje.
    3. Į karštą skystį supilkite miltus. Išmaišykite šaukštu, kol tešla atšoks nuo indo šonų, panašiai kaip ruošian plikytą tešlą. Vos pravėsusią tešlą išminkykite rankomis.
    4. Tešlą sudėkite į kepimo skardą ir pirštais išlyginkite.
    5. Dugną subadykite šakute. Įklokite foliją ir įberkite pupelių, kad kepdama tešla nesusitrauktų.
    6. Kepkite apie 10 minučių. Tada išimkite foliją bei pupeles irkepkite dar 5-7 minutes, kol tešla atrodys sausa.
    Įdaras
    1. Jei naudojate šviežius špinatus, juos smulkiai sukapokite. Jei naudojate šaldytus, juos atšildykite.
    2. Varškės sūrelį sumaišykite su pienu, kiaušiniais. Įmaišykite likusius ingredientus.
    3. Įdarą supilkite į iškepusį pagrindą ir kepkite, kol bus tvirtas ir švelniai paruduos – apie 15-20 minučių.
    4. Tiekite šiltą, su žaliomis salotomis.