Tartos su daržovėmis

Nemėgstu, kai šaldytuve užsiguli sviesto gabaliukai. Tad jei jau gaminti tartas, tai iš karto dvi, kad nereikėtų sviesto pakelio pjauti per pusę.

Tartoms įdaryti rinkitės mėgiamas sezonines daržoves, keptą vištą, skrudintą šoninę, garuose ruoštą žuvį, mėgiamą dešrą, padažus ir prieskonius. Galimybės kiekvieną sykį išsikepti vis kitokią tartą yra beribės!

Pirmajai tartai pasirinkau savo virtuvės klasiką – pomidorus. Dar pauglystėje neretai likdavau nakvoti pas geriausią draugę Jonę, ir mes vis ką nors gamindavome. Nerealūs prisiminimai iš Apkasų gatvės! Jonė jau po pirmojo kepimo taip pamėgo pomidorų tartą, kad ėmė ją kepti ir draugus vaišinti dažniau už mane (nes mes vis rinkdavomės pas Jonę). Taip draugų tarpe tarta tapo žinoma kaip Jonės pomidorų pyragas.

 

 

 

 

Antrąją tartą įdariau vienu mėgstamiausių duetu – burokėliais ir ožkų sūriu. Kasdien galėčiau visokiomis formomis tą duetą valgyti.

 

 

 

 

Šįkart gal kiek nuploninau iškočioti tešlą, tad jos šiek tiek liko. Nepražuvo, o buvo sunaudota mažam tortui pagaminti.

 

Spausdinti
Tartos su daržovėmis
Tartos su daržovėmis
Servings
tartos
Ingredients
Tešlai:
Pomidorų įdarui:
Kiaušinių plakiniui:
Servings
tartos
Ingredients
Tešlai:
Pomidorų įdarui:
Kiaušinių plakiniui:
Tartos su daržovėmis
Instructions
  1. Maisto kombaine sumalkite sviestą, miltus ir druską iki trupinių konsistencijos. Supilkite vandenį ir sukite, kol tešla sulips į vieną kamuolį. Jei tešla sausoka, įpilkite dar šiek tiek šalto vandens.
  2. Tešlos kamuolį padalinkite į dvi dalis ir kiekvieną atskirai susukite į plastikinę plėvelę. Laikykite šaldytuve apie 30 minučių.
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Tartų formas plonai patepkite sviestu ar aliejumi.
  4. (Aš naudojau vieną apvalią metalinę tartų formą išimamu dugnu ir vieną stačiakampę metalinę formą išimamu dugnu. Kepimo formų kraštų aukštis 2,5-3 cm)
  5. Tešlą galite arba paskirstyti formose pirštais arba iškočioti ant miltuoto paviršiaus. Suformuokite krepšelius ir tešlos perteklių nuo kraštų nupjaukite.
  6. Į tešlos krepšelius įtieskite kepimo popieriaus ir pripildykite juos kepimo svarelių arba nevirtų ryžių. Kepkite 12 minučių. Tada išimkite popierių su svoriu ir kepkite dar 5 minutes. Palikite atvėsti.
  7. Krepšelį, kuriame kepsite pomidorus, patepkite garstyčiomis. Pomidorus supjaustykite ritinėliais ir sudėkite juos į tešlos krepšelį. Apibarstykite čiobrelių lapeliais.
  8. Burokėlius supjaustykite ketvirčiais ar smulkiau. Į tešlos krepšelį sutrupinkite ožkų sūrį ir sudėkite burokėlius. Apibarstykite čiobrelių lapeliais.
  9. Dubenyje lengvai paplakite kiaušinius, sumaišykite juos su grietinėle. Pagardinkite mišinį druska ir pipirais.
  10. Pilkite kiaušinių plakinio į tešlos krepšelius. Nepilkite iki pat tešlos krepšelio viršaus, kad neišbėgtų.
  11. Tartas kepkite 40-45 minutes arba kol viršus gražiai parus.
  12. Iškepusias tartas palikite šiek tiek atvėsti ir išimkite iš kepimo formų. Galima valgyti tiek šiltas, tiek pilnai atvėsusias. Tiekite su žaliomis salotomis.
Share this Recipe

 

 




Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *