Royal Chocolat
Šaltinis: Chic, chic, chocolat…. Mano pakeitimai: biskvite perpus sumažinau cukraus ir cukraus pudros kiekį. Traškutyje ir muse keičiau šokoladą.
    Servings
    22cm pyragas
    Servings
    22cm pyragas
    Ingredients
    Biskvitas Dakuaz
    Šokoladinis musas
    Instructions
    Biskvitas Dakuaz
    1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C.
    2. Į baltymus supilkite cukrų ir plakite iki standžių putų.
    3. Kitame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, cukraus pudrą ir miltus. Šį mišinį suberkite į baltymus ir atsargiai, nuolat sukdami dubenį, įmaišykite.
    4. 22 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite į ją tešlą ir lygiai paskirstykite.
    5. Kepkite apie 13 minučių.
    6. Leiskite biskvitui visiškai atvėsti.
    7. 22 cm skersmens kepimo formos arba konditerinio žiedo šonus išklokite acetatine plėvele. Į formos dugną dėkite biskvitą.
    Lazdyno riešutų traškutis
    1. Mikrobangėje arba garų vonelėje ištirpinkite šokoladą.
    2. Sudėkite lazdyno riešutų sviestą ir gerai išmaišykite.
    3. Suberkite traškučius ir dar sykį išmaišykite.
    4. Traškutį paskleiskite ant biskvito ir leiskite sustingti.
    Šokoladinis musas
    1. Mikrobangėje arba garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Leiskite jam kiek pravėsti.
    2. Grietinėlę išplakite iki pusės standumo.
    3. Į šokoladą įdėkite keletą šaukštų grietinėlės ir gerai išmaišykite. Sudėkite likusią grietinėlę ir atsargiai, nuolat sukdami dubenį, mentele įmaišykite ją į šokoladą.
    4. Musą supilkite ant paruošto pagrindo. Išlyginkite ir leiskite keletą valandų sustingti.