Slow dancing in a burning room // Royal Chocolat

Galbūt šiek tiek ironiška man, deja-aš-nežiūriu-serialų mergaitei, įrašą pradėti percituojant Barnį, bet — When I’m anxious, I stop being anxious, and be awesome instead. 

Tas being awesome mano Visatoje gali turėti geras porą saujų skirtingų spalvų, viena iš kurių tikrai būtų mizu. Ir nors savo šaldytuvo nebeslepiu po magnetukais-ir-receptukais — dalykus, kuriuos noriu prisiminti, laikau galvoje,  kietajam diske, debesy ar ant lentynos — savo išgyvenimo strategijas prie jo prikabinau. Pripažinsiu — kai reikia, akį užmesti dažniausiai pamirštu. Na, kitąsyk tai jau tikrai pažiūrėsiu.

Bet retsykiais galvosūkis susidėlioja. Pavyzdžiui, Lina man pamerkia akį mūsų antrajame etate, ir mano nerimas priverstas

varvėti iš pirštų galiukų,
klaksėti klavišais,
nusiristi stalo kojomis,
apsukti garbės ratą aplink visą svetainę, nepraleisdamas nė vieno kampo,
šiek tiek pasimakaluoti po sofa,
peršokti per slenkstį
(ir suklaksėti kulnais),
o tada – spūdinti pro tokiam karšty nuolat atvertą balkono langą.

Kai šitaip pagalvoju sau, turbūt pusė mano gyvenamojo ploto iš tiesų yra terapinė. Be abejo, pirmiausia – keturi kvadratai gryno virtuvinio džiaugsmo; lentynoj nugulę spalvoti pieštukai (minkštesni, kad riešas nepaskaustų); ramybei atiduota pusė miegamojo; namo pakviestas super žavus Specializuotas. Jei tik šios menamos pastangos koreliuotų su vidinėm jausenom… Hélas!


Nors šį pyragą gaminau labai labai seniai ir savo tuometinių minčių — pripažinsiu — nebeatmenu, pintereste esu pasižymėjusi, jog jį verta gaminti vėl. Mat šitas karališkai šokoladinis pyragas „itin greitas paruošti, o rezultatas – stulbinantis“.
Tiesa, dabar mane nustebinti kiek sunkiau nei tuomet, kai net nežinojau, kas tas recepte minimas karamelinis šokoladas; tad tą paskutinį epitetą veikiausiai dėčiaus atgal kišenėn. Tačiau po šimts pypkių, ne visomis progomis reikia sprogdinti savo sąmonę (tiems sykiams pasiliksiu receptus su dešimtimi skirtingų pusgaminių). Galų gale, savąjį komentarą nuspręsiu tik šiek tiek papildyti — „itin greitas paruošti, o rezultato ir pastangų santykis – stulbinantis“ — ir jau tikrai pro šalį neprašausiu. Ir matot? Liudas pritaria.


Spausdinti
Royal Chocolat
Šaltinis: Chic, chic, chocolat.... Mano pakeitimai: biskvite perpus sumažinau cukraus ir cukraus pudros kiekį. Traškutyje ir muse keičiau šokoladą.
Royal Chocolat
Servings
cm pyragas
Ingredients
Biskvitas Dakuaz
Šokoladinis musas
Servings
cm pyragas
Ingredients
Biskvitas Dakuaz
Šokoladinis musas
Royal Chocolat
Instructions
Biskvitas Dakuaz
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C.
  2. Į baltymus supilkite cukrų ir plakite iki standžių putų.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, cukraus pudrą ir miltus. Šį mišinį suberkite į baltymus ir atsargiai, nuolat sukdami dubenį, įmaišykite.
  4. 22 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite į ją tešlą ir lygiai paskirstykite.
  5. Kepkite apie 13 minučių.
  6. Leiskite biskvitui visiškai atvėsti.
  7. 22 cm skersmens kepimo formos arba konditerinio žiedo šonus išklokite acetatine plėvele. Į formos dugną dėkite biskvitą.
Lazdyno riešutų traškutis
  1. Mikrobangėje arba garų vonelėje ištirpinkite šokoladą.
  2. Sudėkite lazdyno riešutų sviestą ir gerai išmaišykite.
  3. Suberkite traškučius ir dar sykį išmaišykite.
  4. Traškutį paskleiskite ant biskvito ir leiskite sustingti.
Šokoladinis musas
  1. Mikrobangėje arba garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Leiskite jam kiek pravėsti.
  2. Grietinėlę išplakite iki pusės standumo.
  3. Į šokoladą įdėkite keletą šaukštų grietinėlės ir gerai išmaišykite. Sudėkite likusią grietinėlę ir atsargiai, nuolat sukdami dubenį, mentele įmaišykite ją į šokoladą.
  4. Musą supilkite ant paruošto pagrindo. Išlyginkite ir leiskite keletą valandų sustingti.
Share this Recipe

Related Posts

Silva Rerum // Morkų tortas

Šiandien paskutinė vasaros diena. Dar gaudom vėją prie jūros, kadangi Vasara šiemet gudri ir baigiasi penktadienį, taip padovanodama visiems mokinukams papildomą savaitgalį. Bet, nors pirštukai dar beria smėlį, mintys vis dažniau užklysta į mokyklos suolą. Toks ypatingas laikas. Vaikai svajoja apie išsiilgtus draugus ir ką […]

Idziemy dalej a w oddali // Trupininis pyragas su obuoliais ir maskarpone

~ Dienoraštis, 2017.09.23 ~ Šie metai man gausūs –gausūs naujų kraštų, simpatijų, atradimų, pokyčių; apkalbėtų ir dar ne. „Kodėl Varšuva?“- manęs klausia. Gi atsakymas paprastas kaip obuolių pyragas iš stiklinės-miltų-stiklinės-cukraus: patogūs bilietai – teisingom dienom už šyptelt priverčiančią kainą. Tačiau kai manęs mieste vaikinas su […]



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *