Pirmąjį rudenio savaitgalį praleidome Labanoro girioje. Šeštadienį lankėme muziejus ir paskutinį sykį šiemet maudėmės ežere, o sekmadienį vaikščiojome miške ir pažindinomės su valgomomis ir nevalgomomis miško gėrybėmis, vorais ir voratinkliais, įveikinėjom per pelkes nutiestą jau sutręšusį ir sunykusį medinį taką.
Miške buvo daug grybautojų pėdsakų, bet aš ir mažasis turim akį grybams ir iš po samanų traukėme besislapstančias voveraites. Daug nepririnkome, bet vaikams džiaugsmo buvo daug. O ir skrebučiams bei padažui prie kepsnio užteko.

Servings | porcijos |
Ingredients
- 2 saujos voveraičių
- 2 vidutiniai svogūnai
- 2 valg.š. alyvuogių aliejaus
- 1 ryšelis petražolių
- druskos
- pipirų
- 8 riekelės traškios skandinaviškos ruginės duonos
- 8 valg.š. tarkuotos mocarelos
Ingredients
| ![]() |
Instructions
- Voveraites nuvalykite šepetėliu, nupjaukite galiukus. Didesnes voveraites perpjaukite į 2-4 dalis.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi.
- Svogūnus sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus. Sudėkite voveraites ir petražolių lapelius. Kepkite keletą minučių.
- Duonos riekeles sudėkite į kepimo skardą. Ant duonos sudėkite voveraičių mišinį. Ant viršaus užberkite po šaukštą mocarelos.
- Kepkite, kol sūris išsilydis ir gražiai parus.
- Skrebučius tiekite karštus.
Share this Recipe