Skaniausias pasaulyje rabarbarų pyragas

 

Labai mėgstu rabarbarus, esu iškepusi galybę pyragų su jais: su morengais, su grietinėle ir ledais, su baltu šokoladu, tartų ir keksiukų, netgi viriau džemą. Visi tie dalykai buvo daugiau ar mažiau skanūs, nes patiekalas su rabarbaru viskas gerai. Šiemet, jei tik spėsiu, pabandysiu paruošt rabarbarų putėsius dviem būdais, gal dar panna cotta su rabarbarais. Ir tikrai tikrai kepsiu šį pyragą! Prieš kelerius metus radau jo receptą Food52 ir nuo tada tai yra mano mėgstamiausias pyragas. Imbiero ir rabarbaro derinys – visiškas skonio kosmosas – pabandykite, pamatysite patys:)

 

Spausdinti
Rabarbarų pyragas su imbieru
Rabarbarų pyragas su imbieru
Servings
porcijų
Ingredients
Trupiniams
Pyragui
Servings
porcijų
Ingredients
Trupiniams
Pyragui
Rabarbarų pyragas su imbieru
Instructions
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Pyrago formą ištepkite sviestu.
  2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite rabarbarus.
  3. Paruoškite imbierinius trupinius: smulkiai sukapokite imbiero gabaliukus, sumaišykite juos su miltais bei cukrumi, galiausiai įmaišykite tirpintą sviestą. Mišinį padėkite į šaldiklį.
  4. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, imbierą ir druską. Kitame dubenyje mikseriu iki purumo išplakite sviestą su cukrumi. Po vieną į sviestą įmuškite kiaušinius, po kiekvieno tešlą išmaišykite iki vienalytės masės. Įmaišykite trečdalį sausų produktų, po to – pusę pasukų. Tada vėl trečdalį miltų, pusę pasukų ir tada paskutinį trečdalį miltų. Svarbu po kiekvieno papildymo gerai išmaišyti tešlą. Galiausiai įmaišykite pjaustytus rabarbarus.
  5. Tešlą vienodu sluoksniu paskirstykite kepimo formoje, ant viršaus kiek įmanoma tolygiau užbarstykite imbierinius trupinius. Kepkite 50 minučių apatinėje orkaitės lentynoje, kol pyragas gražiai paskrus.
Recipe Notes

Produktų kiekis nurodytas 22 cm skersmens formai

Share this Recipe


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *