Šparaginių pupelių ir žirnių salotos su riešutais
    Servings
    6asmenims
    Servings
    6asmenims
    Ingredients
    Instructions
    1. Riešutus kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Atvėsinkite ir trindami tarp pirštų pašalinkite odeles. Stambiai sukapokite.
    2. Pupelių ir žirnių ankščių galiukus nupjaukite. Dideliame puode užvirinkite vandenį ir sudėkite šparagines pupeles. Po keturių minučių ištraukite ir kiauraindyje pakiškite po kuo šaltesniu tekančiu vandeniu – taip išlaikysite gražią žalią spalvą. Žirnių ankštis balnširuokite vieną minutę ir taip pat iškart perliekite šaltu vandeniu. Visas ankštis gerai nuvarvinkite ir palikite atvėwti iki kambario temperatūros.
    3. Daržovių skustuku nulupkite apelsino žievelę neužkabindami kartaus baltojo sluoksnio. Supjaustykite smulkiomis juostelėmis. Galite naudoti ir specialų įrankį žievelei.
    4. Dubenyje sumaišykite žirnių ir pupelių ankštis, smulkiai kapotus laiškinius česnakus, apelsino žieveles, kapotus riešutus ir aliejų. Pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite kambario temperatūros.