Šimtas pavasarių // Šparaginių pupelių ir žirnių salotos su riešutais

Galvon suaugę baras profesoriai,/ Kad vietoms gabus bet nerimtas./ O man, kur pažiūriu – visur pavasariai,/ Kiekvienoje kišenėj pavasarių šimtas…
Ir tas pavasaris visur, ne tik kišenėse, bet ir lėkštėje. Labai paprastas, akis ir gomurį džiuginantis receptas iš pastaruoju metu mano taip mylimo Y.Ottolenghi knygos.

Spausdinti
Šparaginių pupelių ir žirnių salotos su riešutais
Šparaginių pupelių ir žirnių salotos su riešutais
Servings
asmenims
Ingredients
Servings
asmenims
Ingredients
Šparaginių pupelių ir žirnių salotos su riešutais
Instructions
  1. Riešutus kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Atvėsinkite ir trindami tarp pirštų pašalinkite odeles. Stambiai sukapokite.
  2. Pupelių ir žirnių ankščių galiukus nupjaukite. Dideliame puode užvirinkite vandenį ir sudėkite šparagines pupeles. Po keturių minučių ištraukite ir kiauraindyje pakiškite po kuo šaltesniu tekančiu vandeniu - taip išlaikysite gražią žalią spalvą. Žirnių ankštis balnširuokite vieną minutę ir taip pat iškart perliekite šaltu vandeniu. Visas ankštis gerai nuvarvinkite ir palikite atvėwti iki kambario temperatūros.
  3. Daržovių skustuku nulupkite apelsino žievelę neužkabindami kartaus baltojo sluoksnio. Supjaustykite smulkiomis juostelėmis. Galite naudoti ir specialų įrankį žievelei.
  4. Dubenyje sumaišykite žirnių ir pupelių ankštis, smulkiai kapotus laiškinius česnakus, apelsino žieveles, kapotus riešutus ir aliejų. Pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite kambario temperatūros.
Share this Recipe

Apie knygą iš pavadinimo: Kazys Binkis yra ir mano vaikų mėgstamas autorius – turime seną suskaitytą mano vaikystės knygą. Nežinau kiek ilgai dar ji išgyvens uolių skaitytojų pirštukų nuolat trinama:) O man pačiai labai patinka jo „Keturių vėjų“ laikotarpio kūryba. Kur mažiau maišto ir daugiau meilės. Kur lyrinis herojus vėjavaikiškas ir pašėlęs. Su šimtu pavasarių kišenėje. Jei gerai pasitikrinsit, bent vieną pavasarį savojoje surasite ir jūs:) Dar labai mėgstu K.Binkio utas – vietoj lopšinės sakydavau jas savo dukrai prieš miegą, kol ji dar buvo kūdikis. Nes moku mintinai jas dar nuo mokyklos laikų – taip jos man įkrito į nesuaugusią galvą. Binkis buvo visiškai crazy bičas pačia geriausia prasme, pažiūrėkite kokiais slapyvardžiais jis pasirašinėjo: K. Alijošius, K. Papilietis, Kazys, Kazys Roviejietis, Nedarbininkas, Neklaipėdietis, Nelatvis, Nepartyvis, Ras Desta, Riza Chanas. Užskaitau kūrybiškumą bei jumoro jausmą:) Ir tuo pačiu jis yra pasaulio teisuolis – su žmona antrojo pasaulinio karo metu savo bute slėpė žydus. Norėčiau, kad mokykloje apie jį ir jo kūrybą būtų kalbama daugiau.


Related Posts

Silva Rerum // Morkų tortas

Šiandien paskutinė vasaros diena. Dar gaudom vėją prie jūros, kadangi Vasara šiemet gudri ir baigiasi penktadienį, taip padovanodama visiems mokinukams papildomą savaitgalį. Bet, nors pirštukai dar beria smėlį, mintys vis dažniau užklysta į mokyklos suolą. Toks ypatingas laikas. Vaikai svajoja apie išsiilgtus draugus ir ką […]

Idziemy dalej a w oddali // Trupininis pyragas su obuoliais ir maskarpone

~ Dienoraštis, 2017.09.23 ~ Šie metai man gausūs –gausūs naujų kraštų, simpatijų, atradimų, pokyčių; apkalbėtų ir dar ne. „Kodėl Varšuva?“- manęs klausia. Gi atsakymas paprastas kaip obuolių pyragas iš stiklinės-miltų-stiklinės-cukraus: patogūs bilietai – teisingom dienom už šyptelt priverčiančią kainą. Tačiau kai manęs mieste vaikinas su […]



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *