Silkės ir bulvių salotos
    Servings
    4porcijos
    Servings
    4porcijos
    Ingredients
    Marinatui 1-2-3:
    Salotoms:
    Instructions
    1. Actą, cukrų ir vandenį kaitinkite maišydami, kol ištirps cukrus. Užvirti nereikia. Sudėkite žiedais pjaustytą svogūną, plonais ritinėliais pjaustytą morką ir prieskonius į marinatąm uždenkite ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
    2. Silkę supjaustykite 1,5 cm storio gabaliukais. Į stiklainį sluoksniais dėkite silkę ir daržoves iš marinato. Pilkite marinatą. Viskas turi būti apsemta. Stiklainį uždarykite ir laikykite 2 dienas šaldytuve.
    3. Bulves išvirkite ir supjaustykite stambiais gabaliukais. Jei norite, apkepkite juos svieste. Pagardinkite druska, pipirais ir krapais.
    4. Išvirkite kiaušinius ir juos nulupkite. Perpjaukite per pusę.
    5. Žirnelių ankštis supjaustykite juostelėmis. Svogūną plonais žiedais.
    6. Į dubenis dėkite špinatų lapelių, burokėlių daigų, žirnelių, svogūnų. Ant virašus dėkite bulvių ir silkės. Patiekite su virtu kiaušiniu ir grietinės-majonezo padažu.