Uogas galima tiesiog valgyti arba gaminti begalę įvairiausių pyragų, desertų, čatnių, pagardų, padažų, uogienių, sulčių ir net ruošti su jomis marinuotas silkes. Silkės su spanguolėmis, bruknėmis, juodaisiais serbentais jau išbandytos, mintyse subrendo naujo recepto mintis silkei su mėlynėmis ir čiobreliais.
Šių metų vasarą man nepavyko nei pamėlyniauti, nei nuvažiuoti pasirinkti šilauogių ūkyje, bet juk galima užsisakyti iš ūkininkų ar nulėkti į turgų. O ir parduotuvėse ne bėda nusipirkti šilauogių.
Ir nors silkei būčiau mieliau rinkusis miško mėlynes, bet vasaros pabaigoje teko rinktis šilauoges. Mėlynės būtų suteikę silkei kiek kitokį skonį, o dar ir nudažę silkės gabaliukus rausvai. Tačiau ir su šilaguogėmis silkės pavyko puikiai.

Servings | porcijos |
- 50 ml obuolių acto
- 100 ml cukraus
- 150 ml vandens
- 1 lauro lapas
- 1 kvapnusis pipiras
- 0,5 vidutinio svogūno
- 300 g silkės filė
- 10 čiobrelių šakelių
- 100 ml šilauogių
- ruginė duona
Ingredients
| ![]() |
- Actą, cukrų ir vandenį supilkite į puodą ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps. Užvirti nebūtina.
- Į marinatą sudėkite lauro lapą ir kvapnųjį pipirą. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
- Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Silkės filė supjaustykite juostelėmis.
- Stiklainyje sluoksniuokite silkės gabaliukus, svogūnus, čiobrelių šakeles ir šilauoges.
- Iš marinato išimkite prieskonius ir juo užpilkite silkes. Stiklainį sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve mažiausiai 1 parą. Tiekite ant ruginės duonos.
- Suvartokite per 7 dienas.