Silkė su kalėdiniais prieskoniais
Servings
8porcijos
Servings
8porcijos
Instructions
  1. Į puodą supilkite actą, cukrų ir vandenį.
  2. Kvapiuosius ir baltuosius pipirus, cinamono lazdelę, 5 gvazdikėlius ir kardamonų sėklytes sudėkite į grūstuvę ir lengvai pagrūskite. Sudėkite į marinatą. Sudėkite likusius 10 gvazdikėlių.
  3. Nutarkuokite pusės apelsino žievelę ir sudėkite į marinatą.
  4. Porą ir morką supjaustykite plonais ritinėliais ir sudėkite į marinatą. Jį užvirkite ir palikte virti kelias minutes ant mažos kaitros. Palikite atvėsti balkone. Marinatas turėtų būti pakankamai šaltas.
  5. Ančiuvius smukliai sukapokite. Silkės filė supjaustykite 1,5-2 cm pločio juostelėmis.
  6. Stiklainyje arba stikliniame ar keramikiniame inde sluoksniais dėkite daržoves iš marinato, ančiuvius ir silkes. Užpilkite šaltu marinatu ir laikykite šaldytuve 2-3 paras. Tiekite su karštomis virtomis bulvėmis arba rugine duona.