Silkė su kalėdiniais prieskoniais

Kuo kvepia Kalėdos? Koks jų skonis? Kiekvienam tai savas kvapų ir skonių rinkinys, tačiau niekas nesiginčys, kad Kalėdos – tai šildantys aromatingi prieskoniai ir citrusiniai vaisiai. Iš karto imu galvoti apie meduolius, karštą vyną, mandarinus ir…

… aha, ir apie silkę. Villa Alps laikais dalinausi švediško karšto vyno (glögg) skonio silkės receptu, o šiemet kažkas panašaus, bet visiškai kitokio. Razinų saldumą keičiu ančiuvių sūrumu, džiovintas aitriųjų apelsinų žieveles šviežiomis saldžiųjų apelsinų žievelėmis, svogūną poru, na ir morka niekada nepamaišo.

 

 

Spausdinti
Silkė su kalėdiniais prieskoniais
Silkė su kalėdiniais prieskoniais
Servings
porcijos
Servings
porcijos
Silkė su kalėdiniais prieskoniais
Instructions
  1. Į puodą supilkite actą, cukrų ir vandenį.
  2. Kvapiuosius ir baltuosius pipirus, cinamono lazdelę, 5 gvazdikėlius ir kardamonų sėklytes sudėkite į grūstuvę ir lengvai pagrūskite. Sudėkite į marinatą. Sudėkite likusius 10 gvazdikėlių.
  3. Nutarkuokite pusės apelsino žievelę ir sudėkite į marinatą.
  4. Porą ir morką supjaustykite plonais ritinėliais ir sudėkite į marinatą. Jį užvirkite ir palikte virti kelias minutes ant mažos kaitros. Palikite atvėsti balkone. Marinatas turėtų būti pakankamai šaltas.
  5. Ančiuvius smukliai sukapokite. Silkės filė supjaustykite 1,5-2 cm pločio juostelėmis.
  6. Stiklainyje arba stikliniame ar keramikiniame inde sluoksniais dėkite daržoves iš marinato, ančiuvius ir silkes. Užpilkite šaltu marinatu ir laikykite šaldytuve 2-3 paras. Tiekite su karštomis virtomis bulvėmis arba rugine duona.
Share this Recipe

 




Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *