Kuo kvepia Kalėdos? Koks jų skonis? Kiekvienam tai savas kvapų ir skonių rinkinys, tačiau niekas nesiginčys, kad Kalėdos – tai šildantys aromatingi prieskoniai ir citrusiniai vaisiai. Iš karto imu galvoti apie meduolius, karštą vyną, mandarinus ir…
… aha, ir apie silkę. Villa Alps laikais dalinausi švediško karšto vyno (glögg) skonio silkės receptu, o šiemet kažkas panašaus, bet visiškai kitokio. Razinų saldumą keičiu ančiuvių sūrumu, džiovintas aitriųjų apelsinų žieveles šviežiomis saldžiųjų apelsinų žievelėmis, svogūną poru, na ir morka niekada nepamaišo.

Servings | porcijos |
Ingredients
Marinatui:
- 100 ml acto
- 150 ml cukraus
- 350 ml vandens
- 10 kvapiųjų pipirų
- 5 baltieji pipirai
- 1 cinamono lazdelė
- 15 gvazdikėliai
- 3 kardamonų sėklytės
- 1 žiupsnis malto muskato
- 1 apelsinas
- 0,5 poro
- 0,5 morkos
Silkei:
- 4 ančiuviai
- 400 g silkių filė
Ingredients Marinatui:
Silkei:
| ![]() |
Instructions
- Į puodą supilkite actą, cukrų ir vandenį.
- Kvapiuosius ir baltuosius pipirus, cinamono lazdelę, 5 gvazdikėlius ir kardamonų sėklytes sudėkite į grūstuvę ir lengvai pagrūskite. Sudėkite į marinatą. Sudėkite likusius 10 gvazdikėlių.
- Nutarkuokite pusės apelsino žievelę ir sudėkite į marinatą.
- Porą ir morką supjaustykite plonais ritinėliais ir sudėkite į marinatą. Jį užvirkite ir palikte virti kelias minutes ant mažos kaitros. Palikite atvėsti balkone. Marinatas turėtų būti pakankamai šaltas.
- Ančiuvius smukliai sukapokite. Silkės filė supjaustykite 1,5-2 cm pločio juostelėmis.
- Stiklainyje arba stikliniame ar keramikiniame inde sluoksniais dėkite daržoves iš marinato, ančiuvius ir silkes. Užpilkite šaltu marinatu ir laikykite šaldytuve 2-3 paras. Tiekite su karštomis virtomis bulvėmis arba rugine duona.
Share this Recipe