Silkė garstyčių padaže

Silkė garstyčių padaže ant mūsų Kūčių stalo jau ne vienerius metus. Mama kasmet prašydavo pagaminti po to, kai paragavo tokios silkės Švedijoje. Mano brolis vis dar tik tą vienintelį vakarą metuose valgo silkę, jo vaikai irgi nėra silkės mėgėjai, o aš nors kasdien galėčiau valgyti. Nuo manęs neatsilieka ir mano berniukai. Ypač jei tai garstyčių silkė.

Svarbiausias šios silkės elementas – garstyčios. Jei nemėgstate jų, tai ši silkė ne jums. O jei mėgstate, tai gamybai turite naudoti garstyčias, kurias mielai valgote šaukštais. Visa kita, tiesiog, netinka.

 

 

Spausdinti
Silkė garstyčių padaže
Silkė garstyčių padaže
Servings
porcijos
Ingredients
Padažui:
Servings
porcijos
Ingredients
Padažui:
Silkė garstyčių padaže
Instructions
  1. Silkės filė supjaustykite 1,5-2 cm pločio juostelėmis.
  2. Sumaišykite garstyčias, majonezą, sukapotus krapus. Nuolatos sukdami garstyčias plona srovele pilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Sudėkite silkės gabaliukus ir išmaišykite.
  3. Sukapokite likusius krapus ir laiškinius česnakus. Jais apibarstykite silkę garstyčių padaže ir palikite bent 4 valandoms įsiskonėti šaldytuve.
  4. Tiekite su rugine duona arba virtomis bulvėmis.
  5. Man skaniausia valgyti taip: traškią ruginę duoną aptepkite sviestu, uždėkite plonai pjaustytų virtų bulvių ritinėlių ir ant viršaus uždėkite silkės garstyčių padaže.
Share this Recipe

 




Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *