Sidre troškintas triušis
Servings
8porcijos
Servings
8porcijos
Ingredients
Triušienos troškiniui
Instructions
  1. Triušį supjaustykite gabalais – jei nelabai žinote kaip, paprašykite mėsininko. Taip pat pilnas internetas filmukų, kaip tai padaryti.
  2. Triušio gabalus apskrudinkite keptuvėje su sviestu ir aliejumi. Nekepkite visko iškart, dėkite tiek gabalų, kad galėtumėte lengvai juos vartyti. Apskrudinkite iš visų pusių. Atidėkite.
  3. Tuose pačiuose riebaluose pakapinkite smulkiai pjaustytą svogūną su šonine. Po penkių minučių sudėkite pasmulkintas voveraites, pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite dar 5 minutes. Supilkite sidrą ir sultinį ir troškinkite viską ant kaitrios ugnies 10 minučių. Kepimo indo neuždenkite, padažas turi smarkiai burbuliuoti ir garuoti. Paragaukite, ar pakanka druskos ir pipirų.
  4. Jei jūsų kepimo indas didelis, sudėkite apkeptus triušio gabaliukus ir skiltelėmis pjaustytą apelsiną į padažą. Jei, kaip ir aš, viską kepėte nedidelėje keptuvėje, sudėkite triušio gabalėlius ir apelsinus į didesnį puodą ar troškintuvą, užpilkite padažą, uždenkite ir troškinkite dar apie 1,5-2 valandas.
  5. Kai triušio troškinys bus beveik paruoštas, paruoškite polentą. Pagal instrukcijas ant pakuotės išvirkite kukurūzų kruopas. Jos būna skirtingo smulkumo, tad ir reikalingas vandens kiekis bei virimo trukmė skiriasi. Išvirkite gan tirštą košę. Tuomet sudėkite sviestą, sūrius, baziliką, pagardinkite druska. Gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite pastovėti 10 minučių.
  6. Patiekite triušienos troškinį su polenta ir nepagailėkite padažo!
Recipe Notes

APELSINAI: naudojau ekologišką apelsiną. Jei būtų neekologiškas, žievelės į troškinį nedėčiau. Jei mėgstate rūgštumą, galite apelsiną keisti laimu arba citrina.

VARIANTAI: galite tokiu būdu ruošti ir paukštieną, tik tuomet troškinkite trumpiau. Na ir nutrijos čia gerai sueitų:)