Sidre troškintas triušis

Triušieną atradau virdama vaikams pirmąsias mėsiškas sriubytes. Mano mama sako, kad vaikystėje gan dažnai valgydavom triušieną, netgi turim vieną smagią istoriją apie tai:

Gilus sovietmetis. Pinigų yra, bet nelabai yra ką pirkti, jei neturi „blato“. Man, vaikui, viskas neatrodė labai niūriai, bet dabar suprantu, kad tai tik tėvų nuopelnas. Ir kokios kūrybingos turėjo būti šeimininkės, kai maisto produktų pasiūla buvo išties ribota. Na, bet pasakojimas šįkart ne apie tai. Močiutė gyveno kitame mieste ir kaskart, kai mus aplankydavo, atveždavo visokių skanėstų, aš geriausiai atsimenu bananus ir mandarinus. Ir mėsos atveždavo, triušienos pavyzdžiui. Ir štai ji keletą kartų vis atveža triušienos, paruošia ją, bet pati kažkaip nelabai valgo. Ir vienąkart taip keistai šypsodamasi klausia mano mamos: ar skanus buvo triušis. Mama atsako, kad taip. O ką? O tą, kad ten ne triušis išties buvo, bet nutrija… Aš gan ilgai nespratau, kame bajeris (gimtojo miesto posakis), nes man kažkaip nulis reakcijos kaip tas gyvūnas atrodo. Ir nepasakyčiau, kad man nutrijos labai jau baisiai atrodo. Daug kam jos panašios į žiurkes, bet man labiau į bebrus nevalytais dantimis. Va čia pažūrėkit ir pasakykit, kaip jums? Jau nepamenu, ar paskui dar valgėm tų nutrijų, bet šiandien tai drąsiai valgyčiau, jei gaučiau jų mėsos. Ruoščiau taip pat, kaip triušį.

O kai ruošiu triušį, visuomet primiausiai peržiūriu Mindaugo receptus. Visų pirma, jis kilęs iš labai teingo miesto. to pačio, kaip ir aš. Ir dar jis išbandė ir aprašė krūvą triušienos paruošimo būdų. Išbandžiau visus ir visi receptai tikrai puikūs. Mindaugas blogo šiuo metu neberašo, bet archyvuose guli krūva gėrio. Šįkart pagal jo receptą troškinau triušį sidre.

Skanaus!

Spausdinti
Sidre troškintas triušis
Sidre troškintas triušis
Servings
porcijos
Ingredients
Triušienos troškiniui
Servings
porcijos
Ingredients
Triušienos troškiniui
Sidre troškintas triušis
Instructions
  1. Triušį supjaustykite gabalais - jei nelabai žinote kaip, paprašykite mėsininko. Taip pat pilnas internetas filmukų, kaip tai padaryti.
  2. Triušio gabalus apskrudinkite keptuvėje su sviestu ir aliejumi. Nekepkite visko iškart, dėkite tiek gabalų, kad galėtumėte lengvai juos vartyti. Apskrudinkite iš visų pusių. Atidėkite.
  3. Tuose pačiuose riebaluose pakapinkite smulkiai pjaustytą svogūną su šonine. Po penkių minučių sudėkite pasmulkintas voveraites, pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite dar 5 minutes. Supilkite sidrą ir sultinį ir troškinkite viską ant kaitrios ugnies 10 minučių. Kepimo indo neuždenkite, padažas turi smarkiai burbuliuoti ir garuoti. Paragaukite, ar pakanka druskos ir pipirų.
  4. Jei jūsų kepimo indas didelis, sudėkite apkeptus triušio gabaliukus ir skiltelėmis pjaustytą apelsiną į padažą. Jei, kaip ir aš, viską kepėte nedidelėje keptuvėje, sudėkite triušio gabalėlius ir apelsinus į didesnį puodą ar troškintuvą, užpilkite padažą, uždenkite ir troškinkite dar apie 1,5-2 valandas.
  5. Kai triušio troškinys bus beveik paruoštas, paruoškite polentą. Pagal instrukcijas ant pakuotės išvirkite kukurūzų kruopas. Jos būna skirtingo smulkumo, tad ir reikalingas vandens kiekis bei virimo trukmė skiriasi. Išvirkite gan tirštą košę. Tuomet sudėkite sviestą, sūrius, baziliką, pagardinkite druska. Gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite pastovėti 10 minučių.
  6. Patiekite triušienos troškinį su polenta ir nepagailėkite padažo!
Recipe Notes

APELSINAI: naudojau ekologišką apelsiną. Jei būtų neekologiškas, žievelės į troškinį nedėčiau. Jei mėgstate rūgštumą, galite apelsiną keisti laimu arba citrina.

VARIANTAI: galite tokiu būdu ruošti ir paukštieną, tik tuomet troškinkite trumpiau. Na ir nutrijos čia gerai sueitų:)

 

Share this Recipe


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *