Svieste keptos seliavos su salierų koše ir petražolėmis
    Servings
    2porcijos
    Servings
    2porcijos
    Ingredients
    Saliero košė
    Seliavos
    Patiekti
    Instructions
    Saliero košė
    1. Saliero šaknį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad vanduo vos dengtų daržovių gabaliukus. Įberkite druskos. Užvirkite ir virkite, kol salierai taps minkšti.
    2. Daržoves ir šaukštą virimo skysčio sutrinkite rankine trintuve.
    3. Paragaukite, ar netrūksta druskos, įberkite pipirų ir įmaišykite grietinę.
    Seliavos
    1. Žuvis nuskuskite, išvalykite ir nupjaukite galvas bei uodegas. Nuplaukite.
    2. Žuvis apvoliokite miltuose.
    3. Keptuvėje išlydykite sviestą ir kepkite ant vidutinės kaitros 1-2 minutes ant kiekvieno šono.
    4. Iškepusias žuvis perkelkite ant lėkštės ar lentelės. Rankomis atsargiai praskleiskite žuvis ir išimkite stuburo kaulą su ašakomis.
    Patiekti
    1. Petražoles susmulkinkite ir apkepkite keptuvėje likusiame svieste.
    2. Į lėkštės dėkite salietų košės, ant viršaus dėkite žuvis ir apšlakstykite sviestu su petražolėmis.
    Recipe Notes

    Seliavas galite pakeisti kitomis gėliavandenėmis žuvimis.