Svieste keptos seliavos su salierų koše ir petražolėmis

Labai paprastas, greitas ir gardus receptas, kurį su Jule sukūrėme kartu smagiai leisdamos šeštadienį prie puodų ir keptuvių. Planavome gaminti pastarnokus su šaltalankiais pagal vieno geriausių Švedijos virtuvės šefų receptą iš mano naujai įsigytos kulinarinės knygos, tačiau planai pasikeitė, kai parduotuvėje neradome nė vieno pastarnoko ir nusipirkome saliero šaknį. Prasidėjo improvizacija šaldytuve turimais produktais.


Spausdinti
Svieste keptos seliavos su salierų koše ir petražolėmis
Svieste keptos seliavos su salierų koše ir petražolėmis
Servings
porcijos
Ingredients
Saliero košė
Seliavos
Patiekti
Servings
porcijos
Ingredients
Saliero košė
Seliavos
Patiekti
Svieste keptos seliavos su salierų koše ir petražolėmis
Instructions
Saliero košė
  1. Saliero šaknį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad vanduo vos dengtų daržovių gabaliukus. Įberkite druskos. Užvirkite ir virkite, kol salierai taps minkšti.
  2. Daržoves ir šaukštą virimo skysčio sutrinkite rankine trintuve.
  3. Paragaukite, ar netrūksta druskos, įberkite pipirų ir įmaišykite grietinę.
Seliavos
  1. Žuvis nuskuskite, išvalykite ir nupjaukite galvas bei uodegas. Nuplaukite.
  2. Žuvis apvoliokite miltuose.
  3. Keptuvėje išlydykite sviestą ir kepkite ant vidutinės kaitros 1-2 minutes ant kiekvieno šono.
  4. Iškepusias žuvis perkelkite ant lėkštės ar lentelės. Rankomis atsargiai praskleiskite žuvis ir išimkite stuburo kaulą su ašakomis.
Patiekti
  1. Petražoles susmulkinkite ir apkepkite keptuvėje likusiame svieste.
  2. Į lėkštės dėkite salietų košės, ant viršaus dėkite žuvis ir apšlakstykite sviestu su petražolėmis.
Recipe Notes

Seliavas galite pakeisti kitomis gėliavandenėmis žuvimis.

Share this Recipe

Related Posts

Silva Rerum // Morkų tortas

Šiandien paskutinė vasaros diena. Dar gaudom vėją prie jūros, kadangi Vasara šiemet gudri ir baigiasi penktadienį, taip padovanodama visiems mokinukams papildomą savaitgalį. Bet, nors pirštukai dar beria smėlį, mintys vis dažniau užklysta į mokyklos suolą. Toks ypatingas laikas. Vaikai svajoja apie išsiilgtus draugus ir ką […]

Idziemy dalej a w oddali // Trupininis pyragas su obuoliais ir maskarpone

~ Dienoraštis, 2017.09.23 ~ Šie metai man gausūs –gausūs naujų kraštų, simpatijų, atradimų, pokyčių; apkalbėtų ir dar ne. „Kodėl Varšuva?“- manęs klausia. Gi atsakymas paprastas kaip obuolių pyragas iš stiklinės-miltų-stiklinės-cukraus: patogūs bilietai – teisingom dienom už šyptelt priverčiančią kainą. Tačiau kai manęs mieste vaikinas su […]



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *