Saulėtos akimirkos

Šeštadienis prieš Motinos dieną buvo saulėtas ir šiltas, o Lina ir aš su 5 vaikais išsiruošėme į smagų žygį Dūkštos pažintiniu pėsčųjų taku Neries regioniniame parke.

Sekmadienį per Motinos dieną, deja, bet gražaus oro nebeliko. Liko tik šiltos saulėtos akimirkos iš vakarykštės dienos. Drėgmė ir vėsa nedžiugino bei privertė daugiau laiko praleisti namuose. O kai namai susideda iš virtuvės ir sofos prie virtuvės, tai, aišku, kad didžiąją laiko dalį praleidau virtuvėje su vaikais kalbėdama apie puikią vakar dienos kompaniją ir žygį. Kad susigrąžintume bent truputį vakarykštės saulės nusprendėme nusipirkti gelsvų vėdrynų namams papuošti  ir kvapiojo moliūgo sriubai. Vaikai dar nuo Australijos laikų labai mėgsta tirštą lengvai aštrią kvapiųjų moliūgų sriubą. Ta sriuba jiems siejasi su karščiu alsuojančia šalimi, kur beveik visą laiką lakstė basi ir pusnuogiai. Tad lietingą dieną nieko negali būti geriau už šiltas saulėtas akimirkas lėkštėje.

 

 

 

Spausdinti
Trinta moliūgų sriuba
Instructions
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C su vėjeliu. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir jį šiek tiek apšlakstykite aliejumi.
  2. Moliūgą nuplaukite ir nuskuskite daržovių skustuku. Perpjaukite jį išilgai per pusę ir išskobkite sėklalizdį. Moliūgą supjaustykite plonomis riekelėmis, sudėkite jas į kepimo skardą ir apibarstykite prieskoniais.
  3. Kepkite orkaitės viršutinėje dalyje apie 20 minučių arba kol moliūgas taps minkštas.
  4. Iškepusį moliūgą sudėkite į puodą, užpilkite 1 stiklinę verdančio vandens ir sutrinkite rankine trintuve. Puodą dėkite ant mažos kaitros. Į trintus moliūgus įdėkite kokosų sviesto ir gerai išmaišykite. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių. Maišydami po truputi pilkite dar verdančio vandens, kol pasieksite norimą tirštumą.
  5. Sausoje keptuvėje pakepinkite kanapes arba moliūgų sėklas. Užberkite jų ant tiekiamos sriubos.
Share this Recipe



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *