Once I had a love and it was divine // Risotto paplotėliai

Aš labai mėgstu risotto. Taip labai, kad turbūt atsimenu visus, kuriuos kada kur nors esu valgiusi — atsimenu jų skonį, tekstūrą bei tai, kaip jie mane paveikė emociškai. Buvo gerų, kurie mane išnešė į kosmosą. Buvo ir tokių, kurių paragavusi tik gūžčiojau pečiais, o viduje braukiau sūrią ašarą. Bet labiausiai įsiminiau, žinoma, tuos, kurie naminiai, kurie socialūs — tiesą sakant, jų būta ir vienų gardžiausių.

Atsimenu patį pirmąjį, kuriuo Inga mane vaišino Taikos gatvėje. Tada maniau, kad, na, risotto bus maistas kaip maistas — tiesą sakant, dėl manęs ryžių gali ir nebūti. Ir tada paragavau, mano skonių receptorius ėmė žavėt moliūgų ir kriaušių pasirodymas, o tekstūra nurovė stogą. Nušvitimas, ne kitaip.

Taip pat menu, kaip po darbo (pirmojo!) myniau į tokį tolimą ir tada dar nepažįstamą rajoną, kur gatvės sukasi žiedais. Šlapdriba drėbė visai kaip šįryt, akinių stiklai aplipo minkšta šlapsniegio plutele, dviratis slydinėjo stabdant prie perėjų. Bet taip rizikingai keliauti buvo verta — Vygantas, vienas pirmųjų mūsų maisto tinklaraštininkų, su manim pas’dalino visom tom kantraus maišymo paslaptim.


O prieš keletą savaičių vėl truputį tingėjau gaminti tik sau. Galvoje jau turėjau sąrašą idėjų, kokį greitą-ir-neįpareigojantį patiekalą susimesti, o gal palėkti iki „Pietausim“, ar aplankyti senąją mokyklą. Bet tada — išlipau iš savo galvos, drąsiai apsižvalgiau ir tariau sau — bus risotto. Nes man ypatingesnio maisto gaminimas sau – TIK SAU VIENAI! – yra tokia nepranokstama rūpesčio savimi išraiška! O šito gėrio nu tikrai nebus per daug. Išsirinkau Nidos moliūgų risotto — jo nefotografavau, bet labai rekomenduoju.

Tik su ta meile viena tokia bėda — vienos risotto porcijos veikiausiai negaminsi, o atšalęs jis tikrai nebebus toks pats. Galbūt esti kokių nors hackų, kurie leistų gaminti tik sykį, o mėgautis juo ir ryt — bet dar jų neieškojau. Bet! Prisiminusi visus šauniuosius kruopų maltinius, sugalvojau tą patį padaryti ir su likusiu risotto. Tik šiek tiek krakmolo, tep lep miltuose, apkepam šlakely aliejaus — ir štaiprašau – lyg ir risotto, bet lyg ir nebe, lyg ir taip pat, bet jau truputį kitaip. Būtent taip ir mėgstu sunaudoti likučius!


Muzikiniai kontekstai.

Spausdinti
Risotto paplotėliai
Risotto paplotėliai
Servings
porcija
Ingredients
Servings
porcija
Ingredients
Risotto paplotėliai
Instructions
  1. Į likusį risotto suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite.
  2. Masę padalinkite į 3-4 dalis. Iš jų drėgnomis rankomis formuokite nedidelius paplotėlius. Apvoliokite juos miltuose.
  3. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
  4. Paplotėlius nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. Tiekite su salotomis, mėgstamais padažais.
Recipe Notes

Formuodami paplotėlius, į juos galite įspausti gabaliuką mėgstamo sūrio - man labiausiai tinka mocarela. Tada prapjovę šiltus paplotėlius rasite dar ir nuostabų tąsaus sūrio įdarą!

Share this Recipe

Related Posts

There were no women in my favorite bands // Kynvos ir daržovių maltinis

„Na, kaip savaitgalis?“- klausia kolegos po dar vienų mokymų bakery. Priklausomai nuo to, tarp kurių susitikimų lakstau, atsakau – smagiai. Arba skaniai. Sakau, kepėm bandeles, ir kada nors prisiruošiu namuose sluoksniuotai tešlai, žinai, visą dieną užima. Sakau ir atsiverčiu outlooką. O iš tiesų širdy kirba, kad — kad tas […]

Pomidorų pyragas

Mano vaikai vis dar labai mėgsta ir skaito Evelinos Daciūtės knygą „Laimė yra lapė“. Ten laimė yra oranžinės spalvos. Kiekvieną vakarą skaitydama knygą pagalvoju, kad mano laimė tikriausia yra raudona, bent jau maisto srityje. Kažkada galvojau apie spalvas ir supratau, kad mėgstamiausi mano dalykai yra […]



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *