Pusryčių istorijos

Ką valgote pusryčiams? Žinau, dažnai darbo dienomis renkamės kokius nors greitus variantus, bet kai atostogos arba savaitgalis – kaip lepinatės? Mano vaikai beveik visada nori blynų – gal todėl, kad retokai juos kepu. O kai jau kepu, tai norisi, kad ne tik vaikams skanu būtų, bet ir man gaminti įdomu. Tad dažnai ieškau kitokių, įdomesnių receptų. Kartais blynai būna na tokie labai paprasti ir nusėda užmaršty. O kartais atrandu labai tobulų – tokių kaip šie bolivinės balandos ir migdolų miltų blynai. Jie tokie beveik kaip pyragas (taip vaikai sakė) – purūs, tirpstantys burnoj, labai sotūs ir gražūs. Man skaniausi su braškėmis ir jogurtu, vaikai valgo vienus.

Receptas iš Astos ir mano knygos apie kruopas. Nuotraukos – Astos.

Spausdinti
Blynai su migdolų miltais ir bolivinėmis balandomis
Blynai su migdolų miltais ir bolivinėmis balandomis
Servings
porcijos
Ingredients
Servings
porcijos
Ingredients
Blynai su migdolų miltais ir bolivinėmis balandomis
Instructions
  1. Gerai nuplaukite ir nuvarvinkite bolivines balandas. Puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite 1 šaukštą kokosų aliejaus. Kai jis pradės kvepėti, įberkite žiupsnelį cinamono. Suberkite kruopas ir įdėkite druskos. Maišydami pakepinkite 1-2 minutes. Įpilkite vieną stiklinę vandens, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite balandas 15 minučių. Nusunkite ir atvėsinkite.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius, cukrų ir žiupsnelį druskos. Kitame dubenyje sumaišykite pieną, 2 šaukštus kokoso aliejaus ir vanilės esenciją. Jei kokoso aliejus sukietėjęs- prieš tai jį pašildykite. Supilkite skystį ant sausų produktų ir išmaišykite. Sudėkite visrtas bolivines balandas ir darkart išmaišykite.
  3. Įkaitintą keptuvę patepkite kokosų aliejumi ir ant vidutinio dydžio liepsnos kepkite norimo dydžio blynus. Patiekite su klevų sirupu, jogurtu, vaisiais ar uogomis.
Recipe Notes

BE GLITIMO: naudokite ryžių, kukurūzų miltus arba specialų miltų mišinį.

BE CUKRAUS: cukrų keiskite medumi, klevų sirupu, stevia.

VARIANTAI: bolivines balandas galite keisti soromis. Jei pabandytumėt šiuos blynus kepti su kitokiomis kruopomis (avižomis, ryžiais, burnočiu), būtinai parašykite kaip pavyko!

Share this Recipe


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *