Pomidorų pyragas
Servings
6porcijos
Servings
6porcijos
Ingredients
Tešla (čia tinka ir pirktinė bemielė sluoksniuota tešla)
Instructions
Tešla
  1. Miltus persijokite ir suberkite ant lentelės. Miltų kalnelio viduryje padarykite šulinėlį ir į jį suberkite kubeliais supjaustytą sviestą, kiaušinio trynį, druską ir vandenį.
  2. Viską sumaišykite ir greitai išminkykite. Svarbu dirbti greitai ir kuo mažiau liestis prie tešlos. Tešla neturi būti labai elastinga ir vienalytė, svarbu, kad nebeliktų didelių sviesto gabalų ir visi ingredientai sušoktų į gabalą.
Pyragas
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.
  2. Tešlą iškočiokite ir išklokite 22-24 cm skersmens kepimo formos dugną. Subadykite tešlą šakute.
  3. Patepkite tešlą garstyčiomis, ant jų išdėliokite plonai supjaustytą sūrį. Ant sūrio išdėliokite griežinėliais pjaustytus pomidorus.
  4. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabastykite druska, pipirais bei Provanso žolelėmis.
  5. Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje apie 30 minučių, kol tešla iškeps, o pomidorai gražiai apskrus.
  6. Valgykite pyragą kol jis šiltas, arba išsikepkite iš anksto ir pašildykite prieš valgant.