Pomidorų pyragas

Mano vaikai vis dar labai mėgsta ir skaito Evelinos Daciūtės knygą „Laimė yra lapė“. Ten laimė yra oranžinės spalvos. Kiekvieną vakarą skaitydama knygą pagalvoju, kad mano laimė tikriausia yra raudona, bent jau maisto srityje. Kažkada galvojau apie spalvas ir supratau, kad mėgstamiausi mano dalykai yra būtent raudoni: braškės, pomidorai, arbūzai, raudonas vynas, jautienos kepsnys. Dar ir vyšnias bei avietes prie raudonų priskirti galima. Esu tikra, kad dar ne visus gerus raudonus dalykus surašiau:) Gaila, kad mano taip mėgstamų pomidorų sezonas jau į pabaigą, bet dar suspėsite išsikepti pomidorų pyragą. Yra begalės šio pyrago versijų, kada nors Asta iškeps jums savo variantą. Aš savo receptą parsivežiau iš Prancūzijos ir nuo jo prasidėjo mano meilė prancūziškai virtuvei. Pyragas nesudėtingas, greitai paruošiamas ir labai skanus. Visuomet kepu dvigubą normą 🙂

 


Spausdinti
Pomidorų pyragas
Pomidorų pyragas
Servings
porcijos
Ingredients
Servings
porcijos
Ingredients
Pomidorų pyragas
Instructions
Tešla
  1. Miltus persijokite ir suberkite ant lentelės. Miltų kalnelio viduryje padarykite šulinėlį ir į jį suberkite kubeliais supjaustytą sviestą, kiaušinio trynį, druską ir vandenį.
  2. Viską sumaišykite ir greitai išminkykite. Svarbu dirbti greitai ir kuo mažiau liestis prie tešlos. Tešla neturi būti labai elastinga ir vienalytė, svarbu, kad nebeliktų didelių sviesto gabalų ir visi ingredientai sušoktų į gabalą.
Pyragas
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.
  2. Tešlą iškočiokite ir išklokite 22-24 cm skersmens kepimo formos dugną. Subadykite tešlą šakute.
  3. Patepkite tešlą garstyčiomis, ant jų išdėliokite plonai supjaustytą sūrį. Ant sūrio išdėliokite griežinėliais pjaustytus pomidorus.
  4. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabastykite druska, pipirais bei Provanso žolelėmis.
  5. Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje apie 30 minučių, kol tešla iškeps, o pomidorai gražiai apskrus.
  6. Valgykite pyragą kol jis šiltas, arba išsikepkite iš anksto ir pašildykite prieš valgant.
Share this Recipe


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *