Pomidorų pyragas

Mano vaikai vis dar labai mėgsta ir skaito Evelinos Daciūtės knygą „Laimė yra lapė“. Ten laimė yra oranžinės spalvos. Kiekvieną vakarą skaitydama knygą pagalvoju, kad mano laimė tikriausia yra raudona, bent jau maisto srityje. Kažkada galvojau apie spalvas ir supratau, kad mėgstamiausi mano dalykai yra būtent raudoni: braškės, pomidorai, arbūzai, raudonas vynas, jautienos kepsnys. Dar ir vyšnias bei avietes prie raudonų priskirti galima. Esu tikra, kad dar ne visus gerus raudonus dalykus surašiau:) Gaila, kad mano taip mėgstamų pomidorų sezonas jau į pabaigą, bet dar suspėsite išsikepti pomidorų pyragą. Yra begalės šio pyrago versijų, kada nors Asta iškeps jums savo variantą. Aš savo receptą parsivežiau iš Prancūzijos ir nuo jo prasidėjo mano meilė prancūziškai virtuvei. Pyragas nesudėtingas, greitai paruošiamas ir labai skanus. Visuomet kepu dvigubą normą 🙂

 


Spausdinti
Pomidorų pyragas
Pomidorų pyragas
Servings
porcijos
Ingredients
Tešla (čia tinka ir pirktinė bemielė sluoksniuota tešla)
Servings
porcijos
Ingredients
Tešla (čia tinka ir pirktinė bemielė sluoksniuota tešla)
Pomidorų pyragas
Instructions
Tešla
  1. Miltus persijokite ir suberkite ant lentelės. Miltų kalnelio viduryje padarykite šulinėlį ir į jį suberkite kubeliais supjaustytą sviestą, kiaušinio trynį, druską ir vandenį.
  2. Viską sumaišykite ir greitai išminkykite. Svarbu dirbti greitai ir kuo mažiau liestis prie tešlos. Tešla neturi būti labai elastinga ir vienalytė, svarbu, kad nebeliktų didelių sviesto gabalų ir visi ingredientai sušoktų į gabalą.
Pyragas
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.
  2. Tešlą iškočiokite ir išklokite 22-24 cm skersmens kepimo formos dugną. Subadykite tešlą šakute.
  3. Patepkite tešlą garstyčiomis, ant jų išdėliokite plonai supjaustytą sūrį. Ant sūrio išdėliokite griežinėliais pjaustytus pomidorus.
  4. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabastykite druska, pipirais bei Provanso žolelėmis.
  5. Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje apie 30 minučių, kol tešla iškeps, o pomidorai gražiai apskrus.
  6. Valgykite pyragą kol jis šiltas, arba išsikepkite iš anksto ir pašildykite prieš valgant.
Share this Recipe

Related Posts

There were no women in my favorite bands // Kynvos ir daržovių maltinis

„Na, kaip savaitgalis?“- klausia kolegos po dar vienų mokymų bakery. Priklausomai nuo to, tarp kurių susitikimų lakstau, atsakau – smagiai. Arba skaniai. Sakau, kepėm bandeles, ir kada nors prisiruošiu namuose sluoksniuotai tešlai, žinai, visą dieną užima. Sakau ir atsiverčiu outlooką. O iš tiesų širdy kirba, kad — kad tas […]

Truputis saulės šaltame vandeny // Šokoladinis apelsininis pyragas

Man rudenį kartais būna truputį sunku. Nes po smagios vasaros tenka grįžti į grežtesnius rėmus, laikytis ritmo ir dienos pasidaro labai panašios viena į kitą. Lietingi apsiblausę rytai nepadeda atsikelti, o vis vėliau tekant saulei vaikai meta kasmetinį kozirį: nesikelsiu, nes dar naktis. Tai ką […]



2 thoughts on “Pomidorų pyragas”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *