Tesiu pažadą ir pasakoju apie Arvido gimtadienio tortą – pamenat, Asta sakė, kad nėra mačiusi, kad tiek vaikų prašytų antro gabaliuko? Tai vienas dažniausiai mano gaminamų desertų, nes itin greitai paruošiamas (20 min darbo), ne per saldus ir visų mėgiamas. Dar nesutikau žmogaus, kuriam šis pyragas nebūtų patikęs:)
Iškart atsakau į dažniausiai kylančius klausimus apie patį receptą:
- taip, sausainius smulkinkite su visu jų įdaru
- tinka bet koks grietinėlės sūris, taip pat galima ruošti šį sūrio pyragą su maskarpone, rikota ar maskarponės/rikotos mišiniu
- jei neturite virtuvinio kombaino, sausainius galite susmulkinti taip: sudėkite juos į maišelį ir laužykite kočėlu, bulvių grūstuve ar bet kokiu sunkesniu daiktu
Tikrai mėgstu gaminti įmantrius desertus ir tortus, bet kartais reikia turėti ir tokį labai greitą ir pastangų bei daug indų plovimo nereikalaujantį receptą. Tai mano slaptasis ginklas beprotiškame namai-darbas-šeima-laisvalaikis pasaulyje:)
P.s. Ačiū Astai už nuotraukas ir gimtadieninius vakarėlius!

Servings | porcijų |
- 800 g grietinėlės sūrio kambario temperatūros
- 400 g grietinėlės ne mažiau kaip 35% riebumo
- 100 g cukraus
- 16 "Oreo" sausainių
Ingredients pagrindui sūrio masei
| ![]() |
- Ištirpinkite sviestą.
- Virtuviniame kombaine iki labai smulkių trupinių susmulkinkite 8 sausainius (su visu įdaru). Atidėkite juos - jie bus reikalingi vėliau pyrago paviršiui apibarsyti.
- Susmulkinkite 16 sausainių, reikalingų sūrio masei. Skaniausia, kuomet jie nėra sumalti iki miltų ir lieka stambesnių gabalėlių. Todėl juos smulkinkite sausainius pulsiniu režimu. Atidėkite.
- Galiausiai į virtuvinį kombainą sudėkite likusius 20 sausainių, skirtų pagrindui. Susmulkinkite gan smulkiai, pabaigoje supilkite ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite.
- Trupinius su sviestu tolygiai paskleiskite torto žiede ar kepimo formoje nuimamais kraštais. Lengvai paspauskite ir padėkite į šaldytuvą.
- Grietinėlės sūrį išplakite su cukrumi. Kai cukrus ištirps, supilkite grietinėlę ir plakite, kol masė sutirštės. Įmaišykite smulkintus sausainius (16 stambiau smulkintų sausainių).
- Sūrio masę paskleiskite ant sausainių pagrindo, išlyginkite ir apibarstykite likusiais sausainių trupiniais. Palikite šaldytuve bent 6 valandoms, o geriausiai - per naktį.
*Iš viso reikia 44 "Oreo" sausainių. Mūsų parduotuvėse šie sausainiai dažniausiai pardavinėjami dėžutėse po 16 sausainių, tad reikia 3 dėžučių, iš kurių lieka 4 sausainiai smaližiams, kuriems sunku laukti, kol pyragas sustings