Falafeliai
    Servings
    6porcijos
    Passive Time
    12-24valandos
    Servings
    6porcijos
    Passive Time
    12-24valandos
    Ingredients
    Instructions
    1. Avinžirnius gausiai užpilkite vandeniu ir palikite išmirkti. Išmirkusius avinžirnius perskalaukite po šaltu vandeniu ir palikite nuvarvėti.
    2. Svogūną ir česnaką sutarkuokite į maisto kombaino indą. Dėkite avinžirnius ir suberkite visus prieskonius, druską ir sodą. Pulsuodami sumalkite viską iki vientisos masės. Rankomis pabandykite iš masės susukti kamuliuką. Jei masė nesukimba, malkite dar 10 sekundžių ir bandykite vėl sukti kamuoliuką.
    3. (Blogai išmirkytų avinžirnių atveju, turėjau pridėti garintų avinžirnių ir dėl padidėjusio masės kiekio (nuo 4 iki 6 porcijų) iš akies ir pagal skonį padidinti prieskonių, druskos ir sodos.)
    4. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Ar aliejus pakankamai įkaito, galite patikrinti įmetę masės kamuoliuką į aliejų. Jis turi neskęsti iki dugno ir gražiai parusti per maždaug 1 minutę.
    5. Iš masės sukite graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir vienu metu virkite po keletą jų aliejuje. Jei norite, apvoliokite nevirtus falafelius za’atar prieskoniuose.
    6. Tiekite su įvairiais padažais, šviežiomis salotomis ir pomidorais.