Nekeptas maskarponės tortas su braškėmis

 

Šis tortas gimė, nes tądien negalėjau rasti sau vietos. Puolė kažkoks nepaaiškinamas nerimas ir nežinojau, kaip su juo susitvarkyti. Nevalingai atsidūriau virtuvėje ir ėmiau intensyviai varstyti šaldytuvo ir spintelių duris. Nejučiomis jau traukiau dubenis ir dubenėlius, plakimo šluotelę, maisto kombainą, mentelę, šaukštus, kepimo formą nuimamais kraštais ir kepimo popierių.

Bus nekeptas tortas nusprendė besiblaškančios akys, o ūžiančios smegenys greitai sugeneravo gamybos planą. Tiesa, eigoje smegenys ne kartą persigalvojo, kai akys užkliūdavo už dar ko nors spintelėse ir šaldytuve. Taip vietoj klasikinio torto pagrindo iš maltų sausainių ir sviesto buvo sumakaluotas pagrindas su įvairiais likučiais. Vienu metu buvo beužklumpanti mintis, kad kokią košę aš čia makaluoju, bet ir mano, ir vaikų skonio receptoriai entuziastingai pritarė vis naujai pridedamiems produktams, tad abejonės turėjo slėptis virtuvės kamputyje.

Rankai tiesiantis link vanilės esencijos, smegenys sumąstė padaryti staigų posūkį ir rankoje atsidūrė braškių milteliai, o į atgal į šaldytuvą iškeliavo atitirpinti mangų kubeliai.

Kai atėjo laikas želatinai, galvą pakreipiau šiek tiek į šoną (tarsi taip geriau matytųsi) ir nusprendžiau, kad reiks va tiek želatinos, kurią ištirpinsiu va tokiame kiekyje verdančio vandens. Kai tortą dėjau į šaldytuvą, abejonės bandė įkišti trigrašį, bet buvo pasodintos į vietą genealios minties “na, jeigu ką, tai kremą su trupiniais bus galima perdėti į indelius ir patiekti, tarsi, viskas taip ir turėjo būti“.

Tokiame minčių ir rankų maskatavimo chaose gimęs tortas nei skoniu, nei išvaizda, nei struktūra nenuvylė. Gamintį jį neužtrunka. Torto pagrindas tikrai bus gaminamas dažniau. Želatinos nei per mažai, nei per daug. Saldumo irgi pats tas.

Tortas labai sotus, tad puikiai tinka didesniems susibūrimams, kai iš išvaizdos ne itin dideliu tortu norite pavaišinti daug žmonių. Su vaikais porą dienų valgėme po gabalėlį torto vakarais, bet matydama, kaip pamažu tortas nyksta, išvežiau jį į darbą, kad braškės nepradėtų gesti ir torto netektų išmesti. Darbe maždaug 30 bendradarbių tortą pradangino per 5 minutes, o kokias 55 minutes dienos eigoje atsakinėjau į klausimus, iš ko jis pagamintas ir kaip gaminau.

 

 

Spausdinti
Nekeptas varškės tortas su braškėmis
Nekeptas varškės tortas su braškėmis
Servings
porcijos
Ingredients
Torto pagrindui:
Maskarponės ir varškės kremui:
Servings
porcijos
Ingredients
Torto pagrindui:
Maskarponės ir varškės kremui:
Nekeptas varškės tortas su braškėmis
Instructions
  1. Kepimo formos nuimamais kraštais dugną ištieskite kepimo popieriumi. Jei norite lengviau išimti tortą iš formos, galite kepimo popieriumi ištiesti ir formos šonus.
  2. Maisto kombaine sumalkite sausainius. Dėkite abrikosus ir vėl pamalkite. Dėkite likusius produktus ir išsukite lipnią masę. Jei masė dar nepakankamai lipni, galite įpilti 1 arbatinį šaukštelį vandens. Sausainių sviestą galite keisti riešutų sviestu.
  3. Sausainių masę tolygiai paskirstykite kepimo formoje ir gerai suspauskite. Laikykite šaldytuve.
  4. Dubenyje sumaišykite maskarponę ir varškę.
  5. Dubenėlyje ištirpinkite želatiną verdančiame vandenyje. Maišydami po truputį pilkite sutirštintą pieną. Gautą mišinį po truputį pilkite į maskarponės mišinį ir nuolatos maišykite.
  6. Trečdalį kremo sudėkite ant torto pagrindo. Likusį kremą padalinkite per pusę ir į vieną dalį įmaišykite braškių miltelius. Sudėkite į formą ir ant viršaus sudėkite likusį kremą. Išlyginkite kremo paviršių ir puoškite braškėmis.
  7. Tortą palikite stingti šaldytuve 24 valandas. Prieš tiekdami apibarstykite stambiai kapotomis žaliomis pistacijomis.
Recipe Notes

Sausainių sviestą galite keisti riešutų sviestu arba riešutų sviestą sausainių sviestu.

Vietoj braškių miltelių galite įmaišyti smulkiai pjaustytas braškes arba persikų ar mangų tyrę.

Share this Recipe

 



Related Posts

Silva Rerum // Morkų tortas

Šiandien paskutinė vasaros diena. Dar gaudom vėją prie jūros, kadangi Vasara šiemet gudri ir baigiasi penktadienį, taip padovanodama visiems mokinukams papildomą savaitgalį. Bet, nors pirštukai dar beria smėlį, mintys vis dažniau užklysta į mokyklos suolą. Toks ypatingas laikas. Vaikai svajoja apie išsiilgtus draugus ir ką […]

Have you ever been free // Šokoladinio muso ir vyšnių tortas

Nebesuprantu – ar čia mano norai tokie paprasti, ar man tiesiog sekasi, ir su amžiumi visa, kas anksčiau atrodė taip Sudėtinga, Sunku ir Suplanuotina, einasi paprasčiau – lyg per (riešutų) sviestą. Dar puikiai atsimenu kaip prieš kokį dešimtmetį, kai su tėvais ruošėmės važiuoti Norvegijon, paskutinę […]



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *