Obuolių pyragas
Servings
12porcijų
Servings
12porcijų
Ingredients
Instructions
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Kepimo formos (22 cm skresmens) dugną ištieskite kepimo popieriumi, o kraštus patepkite sviestu.
  2. Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir 2/3 jų sumaišykite su migdolų sviestu.
  3. Puode ant mažos kaitros išlydykite sviestą, supilkite pieną ir vanilės esensiją.
  4. Kiaušinius ir cukrų išplakite iki purios balsvos masės. Po truputį pilkite sviesto ir pieno masę ir gera išmaišykite. Suberkite kepimo miltelius, maltus migdolus ir kvietinius miltus. Gerai išmaišykite.
  5. Į formą dėkite obuolius su riešutų sviestu, supilkite tešlą ir ant viršaus išdėliokite likusius obuolius. Kepkite orkaitės apatinėje dalyje apie 45 minutes, kol pyragas gražiai pakils ir parus.
  6. Apibarstykite perliniu cukrumi ir tiekite su vaniliniais ledais ar kremu. Ar tiesiog užsipilkite plakamosios grietinėlės.