(Ne) švediškas obuolių pyragas

Lina metė viešai Facebook’e iššūkį Julei, man ir sau pačiai kepti obuolių pyragus, nes gi ruduo. Aš tai nieko prieš, bet pyragas buvo iškeptas ir suvalgytas kiek anksčiau, nei mane pasiekė iššūkio užduotis. Tikiuosi, kad bus užskaitytas. Nors iššūkiui būčiau rinkusis gal ką mandresnio, bet paprastas pyragas gali irgi būti visai neprastas.

Paskutinėmis vasaros dienomis mano namuose man buvo šiokios tokios Kalėdos, nes iš Australijos atkeliavo 3 dėžutės su mano kulinarinėmis knygomis ir žurnalais. Daugumoje knygų buvau suklijavusi lipnius lapukus prie receptų, kurie mane sudomino. Atsivertusi vieną knygų radau Swedish apple cake receptą. Kiek juokinga, kad laisvai kalbėdama ir skaitydama švedų kalba, imu receptą ne originalo kalba. Pyrago australiškumą dar sustiprinu iš Sidnėjaus atsivežta vanilės ankščių esencija su sėklytėmis. Dar sumažinu cukraus ir įberiu maltų migdolų (nes tešla per skysta pasirodė) bei dalį obuolių išvolioju Julės gamintame migdolų svieste (oooo čia jau prasideda mandrybės!). Nuo autrališkai švediško recepto gerokai nutolau, bet lietuvišku irgi nepavadinčiau.

 

 

Spausdinti
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas
Servings
porcijų
Ingredients
Servings
porcijų
Ingredients
Obuolių pyragas
Instructions
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Kepimo formos (22 cm skresmens) dugną ištieskite kepimo popieriumi, o kraštus patepkite sviestu.
  2. Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir 2/3 jų sumaišykite su migdolų sviestu.
  3. Puode ant mažos kaitros išlydykite sviestą, supilkite pieną ir vanilės esensiją.
  4. Kiaušinius ir cukrų išplakite iki purios balsvos masės. Po truputį pilkite sviesto ir pieno masę ir gera išmaišykite. Suberkite kepimo miltelius, maltus migdolus ir kvietinius miltus. Gerai išmaišykite.
  5. Į formą dėkite obuolius su riešutų sviestu, supilkite tešlą ir ant viršaus išdėliokite likusius obuolius. Kepkite orkaitės apatinėje dalyje apie 45 minutes, kol pyragas gražiai pakils ir parus.
  6. Apibarstykite perliniu cukrumi ir tiekite su vaniliniais ledais ar kremu. Ar tiesiog užsipilkite plakamosios grietinėlės.
Share this Recipe


Related Posts

Idziemy dalej a w oddali // Trupininis pyragas su obuoliais ir maskarpone

~ Dienoraštis, 2017.09.23 ~ Šie metai man gausūs –gausūs naujų kraštų, simpatijų, atradimų, pokyčių; apkalbėtų ir dar ne. „Kodėl Varšuva?“- manęs klausia. Gi atsakymas paprastas kaip obuolių pyragas iš stiklinės-miltų-stiklinės-cukraus: patogūs bilietai – teisingom dienom už šyptelt priverčiančią kainą. Tačiau kai manęs mieste vaikinas su […]

Sluoksniuotas obuolių pyragas

Nauja kategorija mūsų tinklaraštyje – mėnesio iššūkis. Pagalvojome su Asta ir Jule, kad kartais užsisukam savo rutinose ir reikia paskatinimo naujiems dalykams ir įkvėpimams. Apie tai mėnesio iššūkiai – ieškosim įkvėpimo paprastuose dalykuose, bandysim pažvelgti į juos naujai. Tarkim šį mėnesį kepam obuolių pyragus. Tikriausiai […]



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *