Liucijos bandelės su šafranu
Servings
2skardos
Servings
2skardos
Ingredients
Tešlos ruošiniui:
Tešlai:
Aptepimui ir puošimui:
ALTERNATYVA. Įdarui:
ALTERNATYVA. Puošimui:
Instructions
  1. Puode sumiašykite pieną su šafranu ir pašidykite, kad dar lengvai galėtumėte įkišti pirštą. Per karštas pienas „nuždys“ mieles.
  2. Į didelį metalinį arba keramikinį dubenį sutrupinkite mieles.
  3. Ant mielių pilkite nedaug pieno ir maišykite, kol mielės ištirps. Tada supilkite likusį pieną.
  4. Suberkite miltus ir minkykite apie 10 minučių. Tešla šiek tiek dar lips prie rankų. Uždenkite ją drėgnu rankšluosčiu ir palikite kilti 20 minučių šiltoje vietoje be skersvėjų.
  5. Į dubenį su iškilusiu tešlos ruošiniu sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą, suberkite cukrų, druską ir miltus. Minkykite apie 10 minučių, kol tešla taps glotni, blizgi ir nebelips prie rankų.
  6. Uždenkite tešlos dubenį rankšluosčių ir palikite kilti 30 minučių.
  7. Imkite tešlos (kaskart panašų kiekį) ir iškočiokite virvelę, kurios galus užzsukite į skirtingas puses, kad gautumėte raidę S arba sukite į vieną pusę iš abiejų gaų, kol susukti galai susilies. Į susukimus įspauskite po išmirkytą raziną.
  8. Razinas būtinai išmirkykite, kad jos nesisavintų drėgmės iš tešlos. Galite mirkyti vandenyje, sultyse, vyne ar glioge. Aš, jei tik turiu po ranka, mirkau glioge.
  9. ——
  10. ALTERNATYVA Minkštą sviestą ir tarkuotą marcipaną išsukite iki vientisos masės. Imkite tešlos (kaskart panašų kiekį) ir susukite kamuoliuką. Jį suplokštinkite ir ištempkite. Į sritulio vidurį dėkite šaukštelį įdaro. Tešlos kraštus suglauskite ir iškočiokite rutuliuką.
  11. ——
  12. Bandeles sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Palikite 5 cm tarpus, kad išsipūtusios bandelės nesukeptų kartu. Skardą uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite bandeles kilti 60-90 minučių.
  13. Orkaitę įkaitinkite iki 200C.
  14. Išplakite kiaušinį ir 1 arb. š. vandens. Šiuo plakiniu aptepkite bandeles. Jei kepate bandeles su įdaru, jas galite apibarstyti perliniu cukrumi arba migdolų plokštelėmis.
  15. Kepkite orkaitės vidurinėje dalyje 13-15 minučių (priklausomai nuo bandelių dydžio), kol bandelės gražiai parus.