Tiramisu
Servings
8porcijos
Servings
8porcijos
Instructions
  1. Išvirkite ir atvėsinkite puodelį stiprios kavos. Tai gali būti tirpi kava, espreso ar tiesiog plikyta kava, tik svarbu, kad ji būtų be nuosėdų. Supilkite 20 ml likerio.
  2. Trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius su cukrumi išplakite iki baltumo, kol masė padvigubės. Patogiausia tai daryti mikseriu, bet ne kartą esu plakusi paprasta plakimo šluotele ir viskas pavyko puikiai. Tik nepatingėkite, plakimas užtrunka apie 8 minutes.
  3. Į kiaušinių masę supilkite likusius 20 ml likerio ir gerai išmaišykite. Sudėkite maskarponę ir maišykite kol masėje neliks gumuliukų.
  4. Atskirai iki standumo išplakite baltymus. Atsargiai po truputį įmaišykite baltymus į kiaušinių-sūrio masę.
  5. Kavą supilkite į plokščią dubenėlį ar gilesnę lėkštę. Imkite po vieną biskvitinį sausainį ir apatinę jo pusę pamirkykite į kavą. Sausainis turi sudrėkti tik iki pusės. Sudrėkintus sausainius vienu sluoksniu sudėkite į indą, kuriame patieksite desertą. Užpilkite pusę sūrio masės. Sudėkite antrą mirkytų sausainių sluoksnį ir uždenkitę jį likusia sūrio mase. Paviršių išlyginkite. Arba galima viršutinį sluoksnį išspausti kauburėliais konditerinio maišelio pagalba.
  6. Indą uždenkite ir padėkite į šaldytuvą bent 6 valandoms, geriausia per naktį.
  7. Prieš patiekdami apibarstykite kakava.