Moliūgo armonika

Jei mėgstate bulves ir esate jas išbandę gaminti niolika skirtingų būdų, tai tikriausiai esate girdėję ir apie švediškas hasselback bulves arba bulvių armonikas (ir vėl lietuviams būtina išrasti savo pavadinimą, kai pasaulis vadina hasselback ir viskas visiems aišku). Švedai taip bulves valgo nuo XVIII amžiaus, o pastaraisiais metais taip kepti bulves pamėgo ir bulviavalgių pasaulis. Po to ėmė rastis burokų ir cukinijų armonikos, o šiemet užmačiau ir sviestinio moliūgo armoniką.

Tad kol vis dar ruduo, kol vis dar moliūgų metas, nutariau ir aš neatsilikti nuo pasaulinių tendencijų. Juk paprasta kaip du kart du, o sviestinius moliūgus visi namie mėgsta.

 

 

Spausdinti
Keptas sviestinis moliūgas
Keptas sviestinis moliūgas
Servings
porcijos
Servings
porcijos
Keptas sviestinis moliūgas
Instructions
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200C.
  2. Moliūgą nuskuskite daržovių skustuku ir perpjaukite išilgai per pusę. Šaukštu išskobkite sėklalizdį.
  3. Moliūgo puses sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą ir supjaustykite, neįpjaudami iki galo, plonais griežinėliais. Aptepkite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais ir apibarstykite čiobreliais.
  4. Kepkite orkaitės viduryje 30 minučių. Išimkite iš orkaitės, aptepkite lydytu sviestu ir apibarstykite maltais migdolais. Kepkite dar 15 minučių, kol moliūgas gražiai parus.
  5. Tiekite kaip garnyrą ar valgykite kaip pagrindinį patiekalą su duona ir jogurtiniu padažu.
Share this Recipe

 




Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *