Modernios Kūčios: silkė su agurku, aitriąja paprika ir krapais

Mane pažįstantys žino, kad vis ieškau naujų silkės receptų. Paieškos ir eksperimentai ypač suintensyvėja prieš Kalėdas, Velykas ir Jonines (Vidurvasarį), nes man patinka švediška tradicija gausiai valgyti silkių per visas didžiąsias metų šventes.

Šįkart atsižvelgiau į vyresnėlio (9 m.) pageidavimą ir išbandžiau receptą su žalia aitriąja paprika. Skonis vos vos aitrus, intensyvus krapų poskonis. Akis džiugina žalios spalvos tonai. Iš karto supratome, kad ši silkė bus vienas iš šių metų Kūčių patiekalų. Planuoju įmaišyti dar daugiau žalumos – kelis smulkintus svogūnų laiškus.

 

 

Spausdinti
Silkė su agurku, aitriąja paprika ir krapais
Silkė su agurku, aitriąja paprika ir krapais
Servings
porcijos
Ingredients
Servings
porcijos
Ingredients
Silkė su agurku, aitriąja paprika ir krapais
Instructions
  1. Puode sumaišykite marinato produktus ir kaitinkite, kol cukrus ištirps. Uždenkite puodą ir palikite atvėsti balkone. Marinatas turėtų būti pakankamai šaltas.
  2. Silkės filė supjaustykite 1,5-2 cm pločio juostelėmis.
  3. Agurką nulupkite ir supjaustykite plonais ritinėliais.
  4. Aitriąją papriką supjaustykite ritinėliais. Jei norite mažiau aštrumo, pašalinkite sėklytes.
  5. Krapų viršunėles sukapokite.
  6. Stiklainyje arba stikliniame ar keramikiniame inde sluoksniais dėkite agurkus, silkes, aitriąsias paprikas ir krapus. Užpilkite šaltu marinatu ir laikykite šaldytuve 2 paras. Tiekite su karštomis virtomis bulvėmis.
Share this Recipe

 




1 thought on “Modernios Kūčios: silkė su agurku, aitriąja paprika ir krapais”

  • Nupirkau silkę, agurkus ir krapus. Ir tik tada paskaičiau, kad ji gaminasi su actu, kurio ypač nemėgstam:)) Bet vis tiek padariau, labai jau gražiai ji žiūrisi tarp tos žalumos:) Dar galvojau nepilti viso marinato, ai bet supyliau:) Ir labai patiko!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *