Migdolų gėrimas ir keksiukai arba 2 x 2 = 5

Kai vienam mano vikingui buvo pradėtas įtarinėti atopinis dermatitas, pasireiškiantis per nagus, tai mums teko daug pasišnekėti apie įvairiausius maisto produktus, alergijas, glitimus, laktozę ir panašius dalykus. Atsisakyti nieko lyg ir neprireikė, tačiau nuo to laiko jis parduotuvėje vis apžiūrinėdavo migdolų, ryžių ir sojų gėrimus. Pamatęs akciją prašė nupirkti, bet pasižadėjau, kad nusipirkusi migdolų pati jam pagaminsiu tokio “pieno“. Ir tam kartui pamiršau tarp tūkstančio kasdienių reikalų. Kol kartu su vaikais nesustojome nusipirkti riešutų specializuotoje parduotuvėje.

Pažadas vaikui – labai svarbus! Tad nusipirkome maišelį migdolų ir ėmėmės projekto Migdolų “pienas“, kurio eigoje supratome, kad  kažkaip reik sunaudoti ir likusį riešutų minkštimą. Vaikų džiaugsmui prie riešutų gėrimo atsirado ir keksiukai. Tad šįkart 2×2 tikrai buvo lygu 5.

 

 

Spausdinti
Migdolų gėrimas ir keksiukai su bananais ir šokoladu
Migdolų gėrimas ir keksiukai su bananais ir šokoladu
Servings
Ingredients
Migdolų gėrimas
Migdoliniai keksiukai su bananais ir šokoladu (24 vnt.)
Servings
Ingredients
Migdolų gėrimas
Migdoliniai keksiukai su bananais ir šokoladu (24 vnt.)
Migdolų gėrimas ir keksiukai su bananais ir šokoladu
Instructions
  1. Migdolus užpilkite šaltu vandeniu ir palikite brinkti per naktį kambario temperatūroje arba ilgesnį laiką šaldytuve. Kuo ilgiau mirkysite, tuo daugiau bus gėrimo.
  2. Išbrinkusius migdolus, 2 stiklines vandens ir medų sukite maisto plakiklyje, kol migdolai susimals. Turėsite apie 350-400 ml gėrimo. jei jis per tirštas Jūsų skoniui, praskieskite trupučiu vandens. Saldumą taip pat pasireguliuokite pagal savo skonį.
  3. Perkoškite gėrimą per sietelį ir palikite riešutų minkštimą nuvarvėti. Jį galite sušaldyti ir panaudoti vėliau arba iš karto gaminti keksiukus.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 180C.
  5. Sviestą išlydykite ir suberkite druską. Kiaušinius išplakite su cukrumi.
  6. Bananus sutrinkite ir įmaišykite į kiaušinius. Supilkite vanilės esenciją. Įmaišykite kardamoną. Dalimis įmaišykite miltus, kepimo miltelius, sviestą, ir riešutų masę. Paskutinius įmaišykite šokolado lašelius.
  7. Paskirstykite tešlą keksiukų formelėse. Užpildykite ne daugiau nei 2/3 formelės tūrio. Kepkite orkaitės viduryje 20-25 minutes, kol viršus gražiai parus.
Share this Recipe

 

 

 



Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *