Migdolinis pyragas su figomis

Servings
8porcijos

Servings
8porcijos

Ingredients

Instructions
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, 22 cm skersmens kepimo formą lengvai patepkite riebalais.

  2. Dubenyje sumaišykite sausuosius ingredientus: migdolų miltus, cukrų, miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, įmaišykite tirpintą atvėsintą sviestą. Supilkite sausuosius ingredientus į kiaušinių-sviesto plakinį ir gerai išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo formą.

  3. Figas nuplaukite, nusausinkite ir pašalinkite jų kotelius. Perpjaukite per pusę ir išdėliokite ant tešlos perpjauta puse į viršų. Puseles šiek tiek įspauskite į tešlą. Užbarstykite šaukštą cukraus.

  4. Kepkite apie 30 minučių, kol pyragas gražiai pageltonuos. Atvėsinkite.