Meditacijos ir improvizacijos

Bėgau bėgau ir mane pasivijo pervargimas. Galbūt pavasarinis vitaminų trūkumas? Galbūt per daug planų ir per mažai miego? Dabar stengiuosi dienas leisti lėčiau ir mažiau įvairiausių planų užpildo mano kalendoriaus eilutes. Mėgaujuosi šilta saule balkone, vakarais stebiu įspūdingus saulėlydžius, o rankose vis dažniau laikau storas ne kulinarines knygas.

Sukiotis virtuvėje nenustojau. Tai puiki terapijos forma, kurią pripažįsta vis daugiau psichologų. Vieni po darbų bėgiojame ar liejame prakaitą sporto klube, o kai kuriems užtenka niūniuojant šiaudeliais pjaustyti morkas sriubai, kad galva išsivalytų nuo dienos darbų, nurimtų vidinis choasas ir išgaruotų stresas.

Maisto gaminimas – meditacija, kurios pabaigoje dar ir skaniai pavalgai 🙂

Mano kulinarines meditacijas pastaruoju metu gan dažnai nutraukia vaikai. Jie jau kuris laikas į mano suplanuotus patiekalus įmaišo savo ingredientų. Taip buvo ir su pusryčiais, kuriuos tuojau pat aprašysiu. Ruošiausi virti gan nuobodžią ruginių dribsnių košę ir ją patiekti su šaukštu graikiško jogurto ir obuolių skiltelėmis, o po vaikų įsikišimo valgėme graikišką jogurtą su skrudintais rugių dribsniais, sumaišytais su burnočiais ir ispaniniais šalavijais, sumažais obuolių kubeliais ir cinamonu. Tikrai tinkamesni pusryčiai saulėtais rytais! Košėms teks palaukti vėsesnių rytų.

 

 

Spausdinti
Jogurtas su ruginiais dribsniais ir obuoliais
Jogurtas su ruginiais dribsniais ir obuoliais
Servings
dubenėliai
Servings
dubenėliai
Jogurtas su ruginiais dribsniais ir obuoliais
Instructions
  1. Įkaitinkite švarią keptuvę ir kepkite joje ruginius dribsnius, kol apskrus. Išimkite dribsnius iš keptuvės ir palikite šiek tiek atvėsti.
  2. Obuolį supjaustykite smulkiais kubeliais. Jei pjaustymas Jums - ne meditacija, o frustracija, tai naudokite specialią pjaustyklę arba pjaustykite obuolius skiltelėmis.
  3. Ruginius dribsnius sumaišykite su pūstomis burnočio ir ispaninio šalavijo sėklomis.
  4. Į pusryčių dubenėlius dėkite jogurto, užberkite dribsnių mišinį, obuolių gabaliukus ir juos apibarstykite cinamonu.
Share this Recipe

 




Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *