Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas
Šaltinis: A. Černė. Saulėtos virtuvės pusryčių knyga. Mano pakeitimai: užuot gaminusi marcipaninį įdarą, naudojau jau paruoštą marcipaninę masę.
Servings
10bandelių
Servings
10bandelių
Ingredients
Tešlai:
Įdarui:
Viršui:
Instructions
  1. Nedideliame dubenėlyje pieną pašildykite, kad būtų šiltas – apie 40°C. Suberkite į pieną, mažesniąją dalį cukraus ir sausas mieles. Išmaišykite šluotele, kol cukrus ir sausos mielės ištirps.
  2. Uždenkite mišinį ir palikite šiltoje vietoje pastovėti apie 10-15 minučių, kol paviršius suputos.
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite 385 g miltų, likusį cukrų ir druską. Supilkite į dubenį mielių mišinį ir įmuškite kiaušinius. Išmaišykite, sudėkite kubeliais pjaustytą minkštą sviestą ir išminkykite. Minkykite apie 10 minučių, kol tešla bus minkšta, elastinga. Jei matote, kad tešla per skysta, po truputį berkite ikusius miltus. Iš išminkytos tešlos suformuokite rutulį.
  4. Dubenį, kuriame kildinsite tešlą, patepkite aliejumi. Dėkite į jį tešlos rutulį ir kelis kartus apsukite, kad visas jo paviršius pasidengtų aliejumi.
  5. Uždenkite dubenį ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie valandą, kol tešlos tūris padvigubės.
  6. Marcipano masę sutarkuokite burokine tarka. Sviestą ištirpinkite. Tešlai pakilus, išverskite ją ant švaraus ir miltais pabarstyto paviršiaus. Šiek tiek paminkykite ir iškočiokite maždaug 1/2 cm storio stačiakampį. Aptepkite sviestu ir tolygiai apibarstykite marcipanu.
  7. Pradėdami ilgąja kraštine, susukite tešlos stačiakampį į ritinėlį. Aštriu peiliu supjaustykite jį maždaug 4 cm storio riekelėmis. Sudėkite jas į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą (28 cm skersmens arba du 18-20 cm skersmens), guldydami ant šono. Tarp bandelių palikite tarpus – jos dar kils.
  8. Uždenkite kepimo indą rankšluostėliu ir palikite šiltai apie 30 minučių, kol bandelės padvigubės.
  9. Orkaitę įkaitinkite iki 190°C temperatūros.
  10. Pyragą aptepkite išplaktu kiaušiniu, apibarstykite ruduoju cukrumi bei migdolų riekelėmis.
  11. Kepkite apie 25-30 minučių, kol bandelės gražiai apskrus ir bus iškepusios. Palikite kepinį pastovėti išjungtoje orkaitėje apie 5 minutes. Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.