Daržovių ir kynvos maltinis
Servings
4porcijos
Servings
4porcijos
Ingredients
Paplotėliai
Padažas
Instructions
Paplotėliai
  1. Kynvą pakepinkite sausoje keptuvėje, kol ims kvepėti riešutais. Supilkite vandenį ir pankolio sėklas. Uždengę virkite ant silpnos ugnies apie 5-7 minutes. Palikite uždengtame puode, kad išbrinktų.
  2. Iš daržovių išspauskite sultis. Jas išgerkite (jei sultys burokėlių – leiskite pastovėti) ir pamatuokite 1 st. išspaudų.
  3. Svogūną smulkiai sukapokite ir pakepinkite aliejuje. Kai jis ims minkštėti, suberkite prieskonius ir pakepinkite dar keletą minučių.
  4. Visas daržoves ir kynvą suberkite į didelį dubenį. Suberkite krakmolą ir iki smulkių miltų sumaltus avižų dribsnius (malkite kavamale arba virtuvės kombainu). Įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite. Pamėginkite suformuoti maltinuką – jei masė pernelyg biri, įberkite dar šiek tiek krakmolo ar avižų miltų. Paskanaukite, ar netrūksta druskos bei prieskonių.
  5. Kepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje maždaug po 5 minutes.
Padažas
  1. Sumaišykite visus ingredientus. Jei masė per tiršta, šiek tiek praskieskite ją vandeniu.
Surinkimas
  1. Paprikas nepjaustytas pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol suminkštės. Išimkite iš orkaitės ir nulupkite žievelę. Pomidorus supjaustykite riekelėmis, svogūnus – žiedais.
  2. Sausoje keptuvėje arba orkaitėje paskrudinkite pusiau perpjautą bandelę. Ant viršaus dėkite gražgarstės, tada paplotėlį. Patepkite padažu, uždėkite gabalėlį kepintos paprikos, riekelę pomidoro, kelis svogūno žiedus. Užvožkite antra bandelės puse ir valgykite, kol karštas.