Šaltalankių tortas
26 cm skersmens tortui

Ingredients
pagrindui

baltojo šokolado sluoksniui

šaltalankių sluoksniui

Instructions
pagrindas
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

  2. Plaktuvu plakite sviestą ir cukrų, kol masė pabals. Palaipsniui supilkite paplaktą kiaušinį ir plakite, kol masė taps visiškai vientisa. Įmaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Galiausiai supilkite avižinius dribsnius ir gerai išmaišykite.

  3. Tarp dviejų kepimo popieriaus lapų iškočiokite tešlą iki 1 cm storio. Nuimkite viršutinį lapą ir kepkite pagrindą 15–20 minučių, kol šis paskrus iki šviesiai rudos spalvos. Ištraukite ir atvėsinkite 5 minutes.

  4. Kol dar pagrindas šiltas, išpjaukite torto dydžio apskritimą ir, jam atvėsus, apjuoskite jį konditeriniu žiedu (arba dėkite į kepimo formą su nusegamais šonais).

baltojo šokolado sluoksnis
  1. Želatinos lapelius pamerkite į šaltą vandenį. Šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.

  2. 100 ml grietinėlės pakaitinkite iki 80 laipsnių* ir sudėkite išmirkytą ir nusunktą želatiną. Kai želatina ištirpsta, sumaišykite ją su ištirpintu šokoladu ir leiskite masei atvėsti iki 35 laipsnių*.

  3. Likusią grietinėlę išplakite iki standumo ir mentele sumaišykite su atvėsusia šokolado mase. Supilkite putėsius ant pagrindo ir padėkite į šaldytuvą.

šaltalankių sluoksnis
  1. Želatinos lapelius pamerkite į šaltą vandenį. Šaltalankių tyrę pakaitinkite su cukrumi, kol cukrus ištirps. Įmaišykite išmirkytą nusunktą želatiną. Atvėsinkite iki 35 laipsnių*.

  2. Plaktuvu išplakite maskarponės sūrį. Supilkite grietinėlę ir plakite, kol kremas sustandės ir pradės formuotis minkšti bokšteliai. Įmaišykite šaltalankių tyrę.

  3. Supilkite šaltalankių putėsius ant sustingusio baltojo šokolado sluoksnio ir palikite šaldytuve bent 4 valandoms, geriausia – per naktį.

  4. Nuimkite konditerinį žiedą ar nusegamus formos šonus ir puoškite liofilizuotomis uogomis bei migdolų plokštelėmis.

Recipe Notes

*Kepant šį tortą, maisto termometras nebūtinas. Grietinėlę ir šaltalankių tyrę kaitinkite tol, kol jos pradės smarkiau garuoti, bet neužvirs. O masę su želatina vėsinkite iki vos šiltesnės nei kambario temperatūra.