Kuskuso salotos su cukinijomis ir feta

Po švenčių piniginės pustuštės, o pilvai perpildyti saldumynais. Pats laikas iš spintelių traukti kruopas. Apie jas man priminė ne tik piniginė, bet ir draugė, užklaususi perlinio kuskuso salotų padažo recepto, nes receptas likęs toli namuose, o ji kalėdoja Vilniuje. Iš lentynos traukiau prieš dvejus metus kartu su Lina parengtą knygą ‘KRUOPOS. Lengvai ir paprastai‘.

Knygą vis dar galima rasti knygynuose, internetinėse knygų parduotuvėse arba galite bandyti laimėti ją su abiejų autorių parašais/palinkėjimais. Tereikia iki sausio 14 d. parašyti komentarą šiame tinklaraščio įraše, kokias kruopas mėgstate labiausiai ir ką super skanaus su jomis gaminate/valgote. O gal pamėgote kažkurį iš Linos ar mano kruopų receptų..?

Grįžtu prie salotų padažo recepto. Perlinio kuskuso salotų receptų knygoje keletas, ir mano draugei, pasirodo, prireikė Linos recepto. Nebuvo labai gėda, kad neatsimenu mintinai. Linos recepto nuotrauka su drauge pasidalinau, o su Jumis šiandien dalinuosi savo gaivių salotų receptu, kurį galite paruošti tiek su smulkiu, tiek su perliniu kuskusu. Tiesiog pažiūrėkite, kokio turite spintelėse.

 

 

Spausdinti
Kuskuso salotos su cukinijomis ir feta
Instructions
  1. Kuskusą užpilkite verdančiu sultiniu, supilkite 2 šaukštus aliejaus, uždenkite dangčiu ir palikite 10 minučių. Tada supurenkite šakute ir palikite atvėsti.
  2. Jei naudosite perlinį kuskusą, paruoškite jį pagal pakuotės nurodymus. Palikite atvėsti.
  3. Cukiniją supjaustykite plonais ritinėliais ir apkepkite juos aliejuje.
  4. Sausoje keptuvėje apskrudinkite migdolus, palikite juos atvėsti ir tada supjaustykite riekelėmis.
  5. Sūrį supjaustykite kubeliais.
  6. Sukapokite kalendras ir petražoles.
  7. Kuskusą sumaišykite su cukinijomis, migdolais, feta ir žolelėmis. Apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis ir pagardinkite druska ir pipirais.
Recipe Notes

Jei nemėgstate cukinijų, recepte keiskite cukiniją šviežiu ilgavaisiu agurku. Žinoma, jo apkepti nereikia, tad reikės mažiau aliejaus. Migdolus pakeiskite koncervuotais arba orkaitėje keptais avinžirniais, kurie geriau derės prie agurkų.

Ir niekada nepakenks žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių.

Share this Recipe



4 thoughts on “Kuskuso salotos su cukinijomis ir feta”

  • Avižiniai dribsniai. Skaniausia pieniška tiršta košė, virta juodojoje arbatoje su bergamote ir pagardinta sviestu bei šilauogėmis. O dar avižiniai dribsniai puikiai tinka sausainiams… ir nuo jų užauga labai gražūs plaukai ;D

  • Grikiai 🙂 Su aliejuje pakepintais svogūniukais, morkom, cukinijom, saliero kotu, saldžiąja paprika…

  • Perlinės kruopos.Skaniausia košė,kurią virdavo močiutė,dabar verdu savo vaikams:Šilkinė košė.Labai skanu,sotu,pigu…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *