Kokosų pieno sriuba su kariu
Mane įkvėpė du receptai: Pinch of Yum užmačiau, koks paprastas gali būti tokios sriubos pagrindas (tiesa, į jį netryniau daržovių), o Lazy Cat Kitchen akį patraukė tas įmaišyti batatai, brokoliai ir žirnelių ankštys. Kelionė link šaldytuvo — ir štai jums manoji versija.
    Servings
    4porcijos
    Servings
    4porcijos
    Ingredients
    Sriubos bazei
    Priedams
    Instructions
    Sultinys
    1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Česnaką ir imbierą smulkiai sukapokite.
    2. Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną, česnaką ir imbierą. Pakepinkite keletą minučių, kol pakvips. Česnakas neturėtų suskrusti.
    3. Sudėkite kario pastą, ciberžolę, druską ir rudąjį cukrų. Išmaišykite ir dar šiek tiek pakepinkite.
    4. Supilkite kokosų pieną ir sultinį. Užvirkite ir šiek tiek pavirkite, kol apkepsite daržoves.
    Priedams
    1. Brokolius suskirstykite žiedynais. Moliūgą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
    2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite daržoves, pagardinkite druska ir kepinkite, kol šiek tiek suminkštės.
    3. Suberkite žirnelius ir dar šiek tiek pakepinkite.
    4. Kol ruošiate daržoves, išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakelio.
    5. Sūrį supjaustykite nedideliais gabalėliais.
    Tiekimas
    1. Daržoves bei makaronus padalinkite į 4 dubenėlius. Užpilkite karštu sultiniu. Apibarstykite varškės sūrio gabalėliais ir tiekite iškart.
    Recipe Notes

    * Rūkytą varškės sūrį pakeitę tofu, gausite veganišką sriubą — tik tokiu atveju pirmiausia tofu siūlyčiau pakepinti.

    Prieš tiekdami, sriubą galite apibarstyti kepintais žemės riešutais arba sezamo sėklomis bei kapotomis šviežiomis kalendromis.

    Priedus ir jų kiekį galite keisti pagal savo pomėgius ar daržoves, kurios tupi šaldytuve ir prašosi suvalgomos.

    Jei valgysite ne visą sriubą iškart, sultinį šildykite atskirai nuo daržovių ir makaronų, ir sumaišykite tik prieš pat patiekdami.