Nustebusi klausiu savęs — iš kurgi, kryptelėjus galvą per susirinkimą ar dėliojant koją už kojos link namų, čpongteli kokia netikėta citata? Visai kaip prieš užmiegant, kai ima plaukti keistos nesurikiuotos mintys — kartais net balsą turinčios, ir va tos va kolegės ar to va bičiulio tembru dėstančios jiems tik iš tolo priklausančias tiesas.
Klausimas 1: Kodėl gi tada, kai kalbam apie migracijas, duomenų nuoseklumą ir GDPR, man ataidi a-cė-žaibs-dė-cė? Atsakymas 1: turbūt todėl, kad vakar treniruotėje buvo itin smagu. Ir sunku, vos truputį mažiau nei smagu.
Klausimas 2: Kodėl gi tada, kai naršau lentynas, ieškodama lavašo, imu niurnėti — “Palaiminti idiotai, nes jie yra laimingiausieji žmonės žemėje“? Atsakymas 2: ¯_(ツ)_/¯
Žinote tą atseit pokštą, kad “sloga negydoma praeina per savaitę, o gydoma – per septynias dienas”? Tai štai, aš saviškę išsigydžiau per maždaug 1.2 dienos. Pusantros dienos — ir viso visutėlio beuraus peršalimo it nebūta. Ir nors nežinau, kuriam iš saujos pasirinktų pasigydymo būdų turėčiau už tai dėkot labiausiai, esu tikra, kad maistas – šiltas, sotus, aštrus, naminis – čia irgi savo sužaidė.
Mano gyvasty atėjo naujas etapas: esu lengvai kvaištelėjusi dėl sriubų, kur priedų daugiau nei, na, proto (gal ramenų?). O vasarą, kai dirbau ir gyvenau pas A. Berlyne, supratau, kad tailandietiškas žaliasis karis nuo šiol bus mano liūdesio ar niūrumo kebabo maistas; bent tol, kol pabos. Dar žiupsnis pinteresto labirintų, ir aritmetika liko paprasta — ant stalo bliūdas šitos sriubos. Nuotraukomis netikėkite — ji neatsivalgoma, srėbiama iš didžiausio turimo dubenėlio, aplink nuo makaronų tykštant kreminiam sultiniui į visas pasaulio puses (šliurpti nemoku, tad tas garso takelis — optional). Skirtingi skoniai, spalvos, tekstūros — ir VISKAS.
Po šimts — rašau, ir mintys jau skrenda, kaip ją VĖL gaminsiu šį savaitgalį.

Servings | porcijos |
- 2 arb.š. aliejaus
- 0.5 svogūno
- 2 česnako skiltelės
- 4 cm imbiero šviežio
- 3 arb.š. žaliojo kario pastos
- 3 arb.š. ciberžolės maltos
- 0.5 arb.š. druskos
- 2 arb.š. rudojo cukraus
- 400 ml kokosų pieno
- 3 st. sultinio daržovių
Ingredients Sriubos bazei
| ![]() |
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Česnaką ir imbierą smulkiai sukapokite.
- Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną, česnaką ir imbierą. Pakepinkite keletą minučių, kol pakvips. Česnakas neturėtų suskrusti.
- Sudėkite kario pastą, ciberžolę, druską ir rudąjį cukrų. Išmaišykite ir dar šiek tiek pakepinkite.
- Supilkite kokosų pieną ir sultinį. Užvirkite ir šiek tiek pavirkite, kol apkepsite daržoves.
- Brokolius suskirstykite žiedynais. Moliūgą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite daržoves, pagardinkite druska ir kepinkite, kol šiek tiek suminkštės.
- Suberkite žirnelius ir dar šiek tiek pakepinkite.
- Kol ruošiate daržoves, išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakelio.
- Sūrį supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Daržoves bei makaronus padalinkite į 4 dubenėlius. Užpilkite karštu sultiniu. Apibarstykite varškės sūrio gabalėliais ir tiekite iškart.
* Rūkytą varškės sūrį pakeitę tofu, gausite veganišką sriubą -- tik tokiu atveju pirmiausia tofu siūlyčiau pakepinti.
Prieš tiekdami, sriubą galite apibarstyti kepintais žemės riešutais arba sezamo sėklomis bei kapotomis šviežiomis kalendromis.
Priedus ir jų kiekį galite keisti pagal savo pomėgius ar daržoves, kurios tupi šaldytuve ir prašosi suvalgomos.
Jei valgysite ne visą sriubą iškart, sultinį šildykite atskirai nuo daržovių ir makaronų, ir sumaišykite tik prieš pat patiekdami.